پاسخ اجمالی:
طبق روايات، حضرت مهدى(عج) بين «اهل كتاب» بر اساس کتاب آسمانی آنها حكم خواهد كرد؛ حال ممکن است مقصود اجراي احكام اين كتب بر معتقدان به آنهاست كه اسلام نياورده و تحت ذمّه اسلامند. و یا اینکه مقصود، تطبيق اين كتب در آن قسمتى است كه فرمان به داخل شدن در اسلام و ايمان به پيامبر اكرم(ص) داده است؛ آن مواردی كه در نسخه هايى از انجيل که در دست حضرت مهدى(عج) يا حضرت عيسى(ع) می باشد، وجود دارد و همان موارد را برای اتمام حجت به اهل کتاب نشان مى دهند.
پاسخ تفصیلی:
مطابق برخى از روايات، حضرت مهدى(عجل الله تعالى فرجه) پس از ظهور بين «اهل تورات» به توراتشان و بين «اهل انجيل» به انجيلشان و بين «اهل زبور» به زبورشان حكم خواهد كرد. در اينجا دو سؤال مطرح مي شود: سؤال اول اين است كه آيا پس از ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) كسي از اهل كتاب باقي مي ماند؟ و سؤال دوم اين است كه مقصود از حكم كردن بين اهل كتاب به كتاب آسماني شان چيست؟
در پاسخ به سؤال اول مى گوييم:
همه انسان ها در زمان حكومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) مسلمان نمي شوند و هستند كساني از اهل كتاب كه معاند نبوده و در صدد ستيز و جنگ و مقابله با حضرت و حكومت او برنمي آيند. اين گروه از اهل كتاب مى توانند در ذمّه اسلام و مسلمين قرار بگيرند و با اعطاى جزيه به زندگى خود ادامه دهند.
اما در مورد سؤال دوم، دو احتمال وجود دارد:
1. مقصود، تطبيق اين كتب در آن قسمتى است كه فرمان به داخل شدن در اسلام و ايمان به پيامبر اكرم(صلی الله عليه وآله) داده است؛ آن مواردی كه در نسخه هايى از انجيل که در دست حضرت مهدى(عجل الله تعالى فرجه) يا حضرت عيسى(عليه السلام) می باشد، وجود دارد و همان موارد را برای اتمام حجت به اهل کتاب نشان مى دهند.
2. اينكه مقصود، آن است كه حضرت، احكام اين كتب را بر معتقدان به آنها كه اسلام نياورده اند؛ ولى تحت ذمّه اسلامند به اجرا خواهد گذاشت.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.