پاسخ اجمالی:
درباره روایتی که بیان می کند امام زمان(عج)، آن دو نفر را از قبر خارج می کند بايد گفت: اولاً: حديث ضعيف السند بوده و قابل احتجاج نيست. ثانياً: بر فرض صحت سند، امام این کار را در راستای عدالت انجام می دهد. ثالثاً: در روايت تصريح نشده كه مقصود از آن دو نفر كيست؟ شاید مقصود، دو نفر از خلفاى بنى اميه يا بنى عباس باشند. رابعاً: در صورت صحت حديث، اهل سنت باید در عقيده خود نسبت به اين دو خليفه تجديدنظر کنند.
پاسخ تفصیلی:
درباره اين سؤال كه آيا امام زمان(عجل الله تعالى فرجه) بعد از ظهور از «ابوبكر» و «عمر» انتقام خواهد گرفت؟ بايد گفت: در حديثي كه مرحوم مجلسى به سندش از بشير نبال از امام صادق(عليه السلام) نقل كرده آمده است كه حضرت فرمود: «هَلْ تَدْرِي أَوَّلَ مَا يَبْدَأُ بِهِ الْقَائِمُ(عليه السلام)؟ قُلْتُ: لَا. قَالَ: يُخْرِجُ هَذَيْنِ رَطْبَيْنِ غَضَّيْنِ فَيُحْرِقُهُمَا ...»(1)؛ (آيا ميدانى كه اولين كارى كه قائم انجام مى دهد چيست؟ بشير گفت: خير. حضرت فرمود: آن دو نفر را در حالى كه تر و تازه هستند خارج كرده و هر دو را آتش خواهد زد ...).
در پاسخ به اين سؤال بايد گفت:
1. مجلسى(رحمة الله عليه) اين حديث را از كتاب «فضل بن شاذان» به سندش از بشير نبال نقل كرده است؛ ولى توثيقى در كتب رجال براى بشير نبال نرسيده و لذا روايت از اين جهت ضعيف السند بوده و قابل احتجاج نيست.
2. بر فرض صحت سند روايت، بايد دانست كه مهمترين كار امام مهدى(عجل الله تعالى فرجه) اقامه حق و عدل است و اين عمل در راستای آن به حساب مى آيد.
3. در روايت تصريح نشده كه مقصود از آن دو نفر كيست؟ لذا ممكن است كه مقصود برخى از خلفاى بنى اميه يا بنى عباس باشند.
4. در صورت صحت حديث از آنجا كه امام مهدى(عجل الله تعالى فرجه) معصوم بوده و عمل او عين عدل و حق است بايد اهل سنت نسبت به اين دو خليفه تجديد نظر كرده و با ديد ديگرى به آنان نظر كنند.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.