پاسخ اجمالی:
«احمد كاتب» معتقد است كه شيعيان در دوره فترت امام(عج) قرار دارند؛ در حالي كه روایت مورد استناد احمد كاتب به طور روشن دلالت بر ولادت و وجود حضرت مهدى(عج) دارد و برداشت ايشان مخالف روايات متواتري است كه دلالت بر خالي نبودن زمين از حجت دارد؛ البته سند حدیث مورد استناد احمد كاتب تضعیف نيز شده است.
پاسخ تفصیلی:
احمد كاتب مى گويد برخى از شيعيان قائل به توقف و انقطاع امامت و قول به فترت، همانند فترت بين انبيا شده اند و در ادعاى خود به اخبارى تمسك كرده اند كه دلالت بر امكان انقطاع امامت دارد؛ خصوصاً هنگامى كه خداوند بر خلقش غضب كند. آنان مى گويند: نزد ما الان همان وقت است.(1)
در پاسخ بايد گفت:
اولاً: شيخ مفيد(رحمة الله عليه) در «الفصول المختاره» بعد از آنكه به گروه هاى مختلف بعد از امام حسن عسكرى(عليه السلام) اشاره كرده مى فرمايد: «ولى در زمانى كه الان ما در آن قرار داريم به جز شيعه دوازده امامى همگى منقرض شده و يا به اين دسته گرويده اند».(2)
ثانياً: با مراجعه به رواياتى كه دستاویز احمد الكاتب در انكار ولادت و وجود حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) شده پى مى بريم كه آن روايات نه تنها بر عدم ولادت دلالت ندارد؛ بلكه بر وجود و ولادت حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) دلالتى صريح دارند. اينك نص روايت را مرور مى كنيم:
محمد بن فرج مى گويد: امام ابو جعفر(عليه السلام) در نامه اى بر من چنين نوشت: «إِذَا غَضِبَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى خَلْقِهِ نَحَّانَا عَنْ جِوَارِهِمْ»(3)؛ (هر گاه خداوند تبارك و تعالى بر خلقش غضب كند ما را از همجوارى آنها دور خواهد كرد).
اين روايت به طور صريح دلالت بر ولادت و وجود حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) دارد، لكن آنچه از آن استفاده می شود، اين است كه در عين وجود از منظر شما غايب است.
ثالثاً: روايت از حيث سند ضعيف است همان گونه كه مرحوم مجلسى نيز به آن اشاره كرده است.
رابعاً: برداشت احمد الکاتب از روايت، مخالف روايات ديگرى است كه متواتر بوده و دلالت بر خالى نبودن زمين از حجت دارد.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.