پاسخ اجمالی:
فشار سياسى بر امام عسكرى(ع) و كنترل آن حضرت براى دسترسى به حضرت مهدى(عج) بسیار شدید بود؛ زیرا حضرت مهدى(عج) به جهت خطرات زیادی که خصوصاً از سوی سلاطين جور متوجه ايشان بوده، مجبور شد از انظار مخفى باشد و بدلیل قيام غيرمترقبه اش نمى تواند بيعت كسى را بر گردن داشته باشد.
پاسخ تفصیلی:
برخى سؤال مى كنند كه چرا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشريف) از همان ابتداى كودكى در اختفا به سر بردند در حالى كه وظيفه امام(عليه السلام) حضور در ميان مردم و ارشاد آنان است و به تعبير ديگر چرا امام عسكرى(عليه السلام) فرزند خود را از هنگام ولادت از مردم مخفى داشت؟ در پاسخ بايد گفت: شكى نيست كه فشار سياسى بر امام عسكرى(عليه السلام) و كنترل آن حضرت براى دسترسى به فرزندش حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) به حدى شديد بود كه به شيعيان و اصحاب خود سفارش نموده بود حتى كسى در ملاء عام بر او سلام نكند، يا با دست به او اشاره ننمايد؛ زيرا در غیر اين صورت در امان نخواهد بود.(1) كار به جايى رسيده بود كه امام عسكرى(عليه السلام) براى ملاقات با اصحاب خود كسى را به سراغ آنها مى فرستاد و مى فرمود: «صِيرُوا إِلَى مَوْضِعِ كَذَا وَ كَذَا وَ إِلَى دَارِ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ الْعِشَاءَ وَ الْعَتَمَةَ فِي لَيْلَةِ كَذَا فَإِنَّكُمْ تَجِدُونِي هُنَاكَ»(2)؛ (بعد از وقت عشا در فلان موضع و فلان خانه در فلان شب جمع شويد كه مرا در آنجا خواهيد ديد).
با وجود همين فشارهاى سياسى بود كه حضرت، نظام وكالت را دنبال نمود تا هم بتواند به نيازهاى مردم رسيدگى كند و هم از گرفتارى هايى كه از ناحيه ملاقات ها براى مردم حاصل مى شد بكاهد. در اين موقعيت حساس، امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشريف) متولد شد. كسى كه حجت خدا در روى زمين بعد از امام عسكرى(عليه السلام) خواهد بود. او دوازدهمين امامى خواهد بود كه رسول خدا(صلى الله عليه و آله) وعده تولدش را داده كه با ظهورش در آخرالزمان زمين را پر از عدل و داد خواهد كرد. كسى كه به جهت قيام غيرمترقبه اش نمى تواند بيعت كسى را بر گردن داشته باشد. آيا چنين امامی نبايد از ابتداى ولادت از ديد عمومِ مردم و خصوصاً سلاطين جور - كه در صدد قتل او بودند - مخفى باشد هر چند كه در ميان مردم است و با آنان زندگى مى كند؟ قطعاً بايد اين چنين باشد و گرنه بر خلاف مصالح كلى عالم خواهد بود.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.