پاسخ اجمالی:
این ادعا که «زیدیه» منکر امام مهدی(عج) است به طور حتم باطل است؛ زيرا با مراجعه به كتاب هاى زيديه پى مى بريم كه آنها هم مانند ساير فِرَق اسلامى به ظهور و قيام حضرت مهدى(عج) اعتقاد كامل دارند. مجدالدين بن محمد بن منصور حسنى مؤيدى از بزرگان علماى زيديه در كتاب «لوامع الانوار» بابى را تحت عنوان «اخبار المهدى» بيان كرده و احاديث بسيارى درباره آن حضرت آورده است. همچنین حسين بن ناصر مهلا یکی دیگر از علماى زيديه در كتاب «مطمح الامال» مى گويد: «درباره مهدى احاديثى است كه به حد تواتر رسيده است».
پاسخ تفصیلی:
عده اي معتقدند كه «زيديه» اعتقادي به مهدويّت ندارد. احمد امين مصرى در كتاب «ضحى الاسلام» ادعا مى كند كه زيديه به طور شديد مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) را انكار مى كنند.(1)
در پاسخ بايد گفت: ادعاى احمد امين به طور حتم باطل است؛ زيرا با مراجعه به كتاب هاى زيديه پى مى بريم كه آنها هم مانند ساير فِرَق اسلامى به ظهور و قيام حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) اعتقاد كامل دارند. مجد الدين بن محمد بن منصور حسنى مؤيدى از بزرگان علماى زيديه است كه در كتاب «لوامع الانوار» بابى را تحت عنوان «اخبار المهدى» بيان كرده و احاديث بسيارى درباره آن حضرت آورده است.(2) او در بخشى از كلمات خود مى گويد: «امامان از آل محمد كه درودهاى خداوند متعال بر آنها باد به حضرت مهدى بشارت مى دادند و فرج او را از خداوند انتظار مى كشيدند. اول امامان آخر امامان را به اين موضوع وصيت مى نمودند و سابق آنان به كسانى كه بعد از آنها مى آمدند موضوع حضرت مهدى را ابلاغ مى نمودند».(3)
او نيز بعد از نقل اخبار و روايات بسيار درباره حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) مى گويد: «روايات درباره مهدى و اينكه او از اهل بيت است به حد تواتر مى باشد».(4) و نيز مى گويد: «خبرهاى نبوى و بشارت هاى علوى به امام امت و خاتمه امامان [مهدى] بيش از آن است كه شماره شود و امر درباره او همان چيزى است كه شارح نهج البلاغه [ابن ابى الحديد] در شرح كلام وصى [امام على صلوات الله عليه] قد لبس للحكمة جنتها گفته است. كلامى كه نص آن اين است. و به تحقيق اتفاق تمام فرقه هاى مسلمانان بر آن است كه دنيا و تكليف تمام نمى شود مگر بر او [ظهور او]».(5)
همين مضامين را امام زيديه، ابن حمزه، در كتاب «الشافى» نقل كرده است.(6) از عبارات ابن حمزه استفاده مى شود كه او حتى به ولادت حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) اعتقاد دارد، نه اينكه در آخرالزمان متولد مى شود.(7) و نيز قاضى حسين بن ناصر مهلا از علماى زيديه در كتاب «مطمح الامال» به اصل قضيه مهدويت تصريح كرده است؛ او مى گويد: «درباره مهدى احاديثى است كه به حد تواتر رسيده است».(8)،(9)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.