پاسخ اجمالی:
عقيده به ظهور منجی تنها متعلق به اقوام شرقى نيست؛ بلكه در بين همه اديان و مكاتب و آيين هاى شبه دينى يافت مى شود، اين عقيده با فطرت انسان عجين است كه در همه يكسان است. پروفسور «اينشتين» صاحب نظريه «نسبيت» مى گويد: «روزى كه صلح و صفا تمام عالم را فرا گيرد و مردم با دوستى و برادرى با يكديگر زندگى كنند چندان دور نيست».
پاسخ تفصیلی:
برخي خواسته اند ثابت كنند كه انديشه مهدويت يك انديشه شرقي بوده است. «فان فلوتن» مى گويد: «روحيه شرقى به طور عموم دنبال كردن اخبار غيبى است. آنان علاقه فراوانى به كشف پرده هاى غيبى از آينده مجهول دارند، لذا اعتقاد به خلاصى بخش يا به تعبير آنها منقذ يا ... با طبيعت شرقى انس دارد و اين در نتيجه تاريكى هاى جهل و استبداد است كه پديد آمده است».(1)
در پاسخ بايد گفت:
1. اين عقيده تنها از انسان هاى شرقى نيست؛ بلكه در بين همه اديان و مكاتب و آيين هاى شبه دينى يافت مى شود.
2. اين عقيده با فطرت انسان عجين است كه در همه يكسان است.
3. اين عقيده مطابق آيات قرآن و روايات متواتر و اجماع مسلمين؛ بلكه همه اديان و مكاتب فلسفى و غير فلسفى است. فيلسوف انگليسى «برتراند راسل» مى گويد: «عالم در انتظار مصلحى است كه تمام عالم را يكپارچه كرده و آنان را تحت يك پرچم و يك شعار درآورد».(2) پروفسور «اينشتين» صاحب نظريه نسبيت مى گويد: «روزى كه صلح و صفا تمام عالم را فرا گيرد و مردم با دوستى و برادرى با يكديگر زندگى كنند چندان دور نيست».(3)،(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.