پاسخ اجمالی:
در قرآن و روايات به موضوع «جهانى شدن» و «جهانى سازى» اشاره شده است؛ هر چند معنا و مفهومى را كه اسلام از اين دو واژه ارائه مى دهد با معنا و مفهوم غربى و غير اسلامى آن متفاوت است؛ ولى در عين حال اگر «جهانى شدن» به صورت طبيعى خود پيش برود مى تواند زمينه ساز حكومت جهانى باشد كه اسلام آن را معرفى كرده است.
پاسخ تفصیلی:
در قرآن كريم و روايات اسلامى به موضوع «جهانى شدن» و «جهانى سازى» اشاره شده است، هر چند معنا و مفهومى را كه اسلام از اين دو واژه ارائه مى دهد با معنا و مفهوم غربى و غير اسلامى آن متفاوت است؛ ولى در عين حال اگر «جهانى شدن» به صورت طبيعى خود پيش برود مى تواند زمينه ساز حكومت جهانى باشد كه اسلام آن را معرفى كرده است. اينك به برخى از آيات و روايات در اين باره اشاره مى كنيم:
1. «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُون»(1)؛ (و ما بعد از تورات در زبور داوود هم نوشتيم كه حتما بندگان نيكوكار من ملك زمين را وارث و متصرف خواهند شد).
2. «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنا ...»(2)؛ (خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام داده اند وعده مى دهد كه قطعا آنان را حكمران روى زمين خواهد كرد همان گونه كه به پيشينيان آنها خلافت روى زمين را بخشيد و دين و آيينى را كه براى آنان پسنديده پا برجا و ريشه دار خواهد ساخت و ترسشان را به امنيت و آرامش مبدل مى كند ...).
3. «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُون»(3)؛ (او كسى است كه رسول خود را با هدايت و دين حق فرستاد تا او را بر همه اديان غالب سازد هر چند مشركان كراهت داشته باشند).
در روايت آمده كه حضرت علي(عليه السلام) هنگام تلاوت اين آيه از ياران خود پرسيد: «آيا اين پيروزى حاصل شده است؟ گفتند: آرى. حضرت فرمود: نه، سوگند به كسى كه جانم به دست اوست، اين پيروزى آشكار نمى شود مگر زمانى كه هيچ آبادى روى زمين نماند مگر آنكه صبح و شام بانگ لا اله الا الله از آن به گوش رسد». امام باقر(عليه السلام) نيز فرمود: «همانا اين پيروزى به هنگام قيام مهدى(علیه السلام) از آل محمد(صلی الله علیه و اله) خواهد بود، آن چنان كه هيچ كس در جهان باقى نمى ماند؛ مگر آنكه اقرار به رسالت حضرت محمد(صلی الله علیه و اله) خواهد نمود».(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.