پاسخ اجمالی:
بسيارى از آيات قرآن، نياز به شرح و تفسير و بيان شرايط و ذكر موارد استثنا دارد و يا متشابهاتى است كه بايد در پرتو محكمات به وسيله معصومين(ع) تفسير شود. به علاوه، گذشت زمان مسائل تازه اى را مى آفريند كه بايد براى استنباط احكام آنها، به ريشه ها و اصولى كه در «كتاب اللّه» هست، مراجعه كرد و براى اينكه از هر گونه اشتباه در امان بمانيم، بايد اين كار با راهنمايى معصوم صورت گيرد. ضمن اینکه خود قرآن دعوت كلّى و عمومى به سوى همه علوم كرده و مراجعه به اهل اطّلاع را در مسائل مورد نياز، لازم شمرده است.
پاسخ تفصیلی:
بسيارى از آيات قرآن، نياز به شرح و تفسير و بيان شرايط و ذكر موارد استثنا دارد و يا متشابهاتى است كه بايد در پرتو محكمات به وسيله معصومين(عليهم السلام) تفسير شود.
فى المَثَل، قرآن سخن از «زكات» به ميان آورده و تنها اصناف هشتگانه مستحقّين را بر شمرده؛ ولى اجناسى كه زكات به آنها تعلّق مى گيرد و مقدار نصاب و شرايط مربوط به گذشت سال و شرايط مستحقّين و نحوه جمع آورى و چگونگى پرداخت اينها، نياز به تفسيرهايى است كه نزد پيشوايان معصوم(عليهم السلام) است.
به علاوه، گذشت زمان مسائل تازه اى را مى آفريند كه بايد براى استنباط احكام آنها، به ريشه ها و اصولى كه در «كتاب اللّه» هست، مراجعه كرد و براى اينكه از هر گونه اشتباه در امان بمانيم، بايد اين كار با راهنمايى معصوم صورت گيرد.
اين نكته نيز قابل توجّه است كه قرآن دعوت كلّى و عمومى به سوى همه علوم و دانش ها كرده و مراجعه به اهل اطّلاع را در هر مسأله اى از مسائل مورد نياز، لازم شمرده است.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.