پاسخ اجمالی:
انسان طاهر، محبوب خداست و اگر كسي محبوب خدا شد، آثار خدايي در او ظهور مي كند؛ زيرا خداوند محبوب خود را رها نمي كند. خداوند عبادت ظاهري را مقرر نمود و رازش را كه محبوب شدن است در كنار آن قرار داد و فرمود: عبادتگاه ها جايگاهي براي پرورش افراد طاهر است تا محبوب خدا شوند. او قرآن را نیز به عنوان فيض عظيم نازل کرده و فرمود: «كساني كه طاهر باشند به حقیقت قرآن می رسند» که مصداق کامل طاهران، اهل بيت(ع) هستند كه به حقيقت قرآن راه دارند و بالطبع پیروانشان نیز به اندازه طهارتشان بهره مي برند.
پاسخ تفصیلی:
انسان طاهر، محبوب خداست و اگر كسي محبوب خدا شد، آثار خدايي در او ظهور مي كند؛ زيرا خداي سبحان، محبوب خود را رها نمي گذارد. او افراد طاهر را دوست دارد و اگر عبادت ظاهري را مقرر كرد، رازش را كه محبوب شدن است، در كنار آن قرار داد و فرمود: مسجد و معبد و مركز عبادت، براي پرورش افراد طاهر است. يعني براي تربيت انساني است كه محبوب خدا باشد.
قرآن كريم به عنوان فيضي عظيم از طرف خداوند نازل شده است. كساني از اين قرآن سهم دارند كه طاهر باشند؛ چنانكه خداي سبحان در كتابش مي فرمايد: «إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَريمٌ * في کِتابٍ مَکْنُونٍ * لا يَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ»(1) افراد مطهّر و پاك از معارف قرآن بهره مي گيرند. مطهّر واقعي، اهل بيت عصمت و طهارتند. قرآن كريم در آيه «إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَکُمْ تَطْهيراً»(2) اهل بيت را به عنوان «مطهّر» معرفي فرموده است و در آيات پيش يادآوري شد كه كسي جز مطهّر به عمق قرآن نمي رسد و اهل بيت عصمت و طهارت هم مطهرند و آنها هستند كه به حقيقت قرآن راه دارند و شاگردان آنها هم به اندازه طهارتشان بهره مي گيرند.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.