پاسخ اجمالی:
یکی از کارهای بسیار مهم و حساس كه از طريق بانك ها صورت مى گيرد مسأله سياست گذارى پول و كنترل حركت هاى تورمى است. چون اگر پول در دست مردم کم یا زياد شود، تعادل عرضه و تقاضا به هم مى خورد و باعث گرانى یا رکود مى شود. در اینجا حفظ حالت تعادل در جامعه كه همان سياست گذارى پولى بانك است صورت می گیرد و بانک با سیاستهایی، پول مازاد را از سطح جامعه جذب می کند و یا در زمان کمبود، آن را به بازار تزریق می کند؛ و به این طریق می توانند نقش مؤثرى در حفظ منابع مصرف كنندگان و سرمايه هاى توليدى داشته باشند.
پاسخ تفصیلی:
یکی از کارهای بسیار مهم و حساس كه از طريق بانك ها صورت مى گيرد مسأله سياست گذارى پول و كنترل حركت هاى تورمى و ايجاد شتاب به هنگام لزوم شتاب است.
مى دانيم اگر پول در دست مردم زياد شود موجب تورم مى شود(1) چون پول زياد، قدرت خريد مردم را زياد مى كند و هنگامى كه قدرت خريد زياد شود تقاضا افزوده مى شود و تعادل عرضه و تقاضا به هم مى خورد و باعث گرانى اجناس مى شود و اين مسأله موجب ضرر و زيان همه قشرها، بخصوص قشر آسيب پذير است و از طرفى اگر پول در دست مردم كم شود باعث ضرر توليدكنندگان و خدمات دهندگان مى شود، چون تقاضا كم و عرضه زياد مى گردد و عرضه زياد و تقاضاى كم باعث تنزّل قيمت ها و ارزانى فوق العاده اجناس مى شود و اين مسأله موجب ضرر توليدكنندگان مى گردد و بسيارى از آنها در چنين شرايطى ورشكست مى شوند.
در اينجا لازم است كسى يا مؤسسه اى باشد كه حالت تعادل را در جامعه حفظ كند و اين همان سياست گذارى پولى بانك هاست كه وقتى پول در دست مردم زياد شود، با سياست هاى خاصى پول ها را جذب بانك مى كنند و هنگامى كه پول كم شود، پول به بازار تزريق مى نمايند، در نتيجه بانك ها مى توانند نقش مؤثرى در حفظ منابع مصرف كنندگان از يك سو و حفظ سرمايه هاى توليدى از سوى ديگر داشته باشند.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.