پاسخ اجمالی:
رواياتى به دست ما رسیده است كه دلالت بر هلاكت «رباخواران» در دنيا دارد. به عنوان مثال: امام صادق(ع) می فرمایند: «وقتی كه خداوند اراده بر هلاكت قومى كند، ربا در ميان آنها ظاهر مى گردد» که این هلاکت، مجازات دنیایی ربا خواران محسوب می شود.
پاسخ تفصیلی:
رواياتى به دست ما رسیده است كه دلالت بر هلاكت رباخواران در دنيا دارد. از جمله: امام صادق(عليه السلام) مى فرمايند: «اِذا اَرادَ اللهُ بِقَوْم هَلاكاً ظَهَرَ فيهِمُ الرِّبا»؛ (هنگامى كه خداوند اراده بر هلاكت قومى كند، ربا در ميان آنها ظاهر مى گردد).(1) معناى اين روايت اين است كه ربا مجازات دنيوى نيز دارد و به هلاكت رباخواران منتهى مى شود و همين معنا در روايت ديگرى نيز وارد شده است.(2)
ممكن است سؤال شود چرا خداوند اراده هلاكت مردم و قومى را مى كند، تا ربا در بين آنها شيوع پيدا كند و سبب نابودى آنها شود؟
پاسخ اين سؤال روشن است؛ اراده خداوند بدون دليل نيست، لابد آن قوم مرتكب گناهانى شده اند كه خداوند حكيم، اراده نابودى آنها را مى كند و گرفتار رباخوارى مى شوند. اين نكته نيز قابل دقّت است كه لازم نيست همواره هلاكت، مانند هلاكت و نابودى اقوام پيشين و با صاعقه ها و زلزله ها مثل قوم لوط و عاد و ثمود باشد، بلكه هلاكت امروزه اَشكال ديگرى نيز دارد، مانند: بيمارى هاى لاعلاج همچون ايدز و یا اعتياد به مواد مرگ آور، و همچنین انواع بيمارى هاى روانى، كه قسمت عمده اى از بيمارستان هاى كشورهاى غربى را به خود اختصاص داده است و مانند آنها، همه اینها می تواند اسباب هلاكت امّت هاى گنهكار باشد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.