پاسخ اجمالی:
ابن صباغ مالکى از صفوان بن یحیى نقل مى کند که: به امام رضا(ع) عرض کردم: قبل از آن که خدا به شما اباجعفر را عنایت فرماید، از امام بعد از شما سؤال کردیم، مى فرمودید: «خداوند به من فرزندى عنایت خواهد نمود». الآن خداوند به شما فرزندى عنایت کرده، اگر شما را ندیدیم به چه کسى رجوع کنیم؟ حضرت با دستش به امام جواد(ع) اشاره کرد در حالى که سه ساله بود. عرض کردم: این که سه سال بیشتر ندارد؟ حضرت فرمود: «این امر ضررى نمى رساند؛ زیرا عیسى در حالى که عمرى کمتر از سه سال داشت برهان نبوت خود را آشکار نمود».
پاسخ تفصیلی:
ابن صبّاغ مالکى از صفوان بن یحیى نقل مى کند که گفت: به حضرت رضا(علیه السلام) عرض کردم: قبل از آن که خدا به شما اباجعفر را عنایت فرماید، ما از شما سؤال مى کردیم که قائم بعد از شما کیست؟ مى فرمودید: خداوند به من فرزندى عنایت خواهد نمود. الآن خداوند به شما فرزندى عنایت کرده و چشمان ما به آن نورانى شده است. اگر اتفاقى افتاد و شما را ندیدیم به چه کسى رجوع کنیم؟
حضرت با دستش به ابى جعفر (امام جواد(علیه السلام)) اشاره کرد در حالى که سه ساله بود.
به حضرت عرض کردم: این که سه سال بیشتر ندارد؟
حضرت فرمود: «وما یضرّ من ذلک، فقد قام عیسى بالحجة وهو ابن اقلّ من ثلاث سنین»(1)؛ ( این امر ضررى نمى رساند; زیرا عیسى در حالى که عمرى کمتر از سه سال داشت برهان نبوت خود را آشکار نمود).
و نیز از معمّر بن خلاّد نقل کرده که گفت: از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که در جواب مطلبى فرمود....این اباجعفر است که من به جاى خود نشانده ام و آن را در مکان خود قرار داده ام. آن گاه فرمود: «انّا اهل بیت یتوارث اصاغرنا عن اکابرنا القذة بالقذة»(2)؛ (ما اهل بیتى هستیم که کودکان ما از بزرگانمان به تمامه ارث مى برند).(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.