پاسخ اجمالی:
اولا: این حرف صرفا ادّعایی بدون مدرک است. ثانیاً: احادیث «سدّ ابواب» متواتر بوده و از صحّت سند نیز برخوردار است. ثالثاً: از کجا معلوم که حدیث خوخه جعلى نباشد تا در مقابل احادیث «سدّ ابواب» فضیلتى براى ابوبکر وضع شده باشد. رابعاً: سیوطى از ابن حجر نقل کرده که: این اقدام بر ردّ احادیث صحیحه است به مجرد توهم. همچنین ابن ابى الحدید معتزلى مى گوید: «حدیث سد الأبواب» تنها از براى على(ع) بود که طرفداران ابوبکر آن را مقلوب و تحریف کردند.
پاسخ تفصیلی:
ابن جوزى مى گوید: احادیث «سدّ ابواب مگر باب على(علیه السلام)» همگى باطل و از وضع شیعه در مقابل حدیث «سدّوا الابواب الاّ خوخة ابى بکر» است که در صحیحین نقل شده است».(1)
در پاسخ مى گوییم:
اولا: به چه دلیل همگى باطل و از وضع و جعل شیعه است؟ [در حالی که این حدیث در بسیاری از کتب اهل سنت آمده]، صرف ادّعا که مطلبى را ثابت نمى کند.
ثانیاً: چگونه مى توان احادیث «سدّ ابواب» را ابطال کرد با آن که متواتر بوده بلکه از صحّت سند نیز برخوردار است؛ در حالى که حدیث «خوخه ابوبکر» بر فرض صحّت سند خبر واحد است و لذا نمى تواند با احادیث متواتر معارضه داشته باشد.
ثالثاً: از کجا که عکس آن صحیح نباشد؛ یعنى حدیث خوخه (دریچه و پنجره) ابوبکر جعلى باشد تا در مقابل احادیث «سدّ ابواب مگر باب على(علیه السلام)» فضیلتى براى ابوبکر وضع شده باشد [خصوصا وقتی شواهدی مثل ضعف حدیث خوخه و تواتر حدیث «سدّ ابواب»، و عدم مطابقت ابواب با خوخه و... را مشاهده می کنیم].
رابعاً: سیوطى در «اللآلى المصنوعة» از ابن حجر در کتاب «القول المسدّد فى الذب عن مسند أحمد» نقل کرده که او بعد از نقل کلام ابن جوزى در ابطال این حدیث مى گوید: «این ادّعایى است که دلیل آن مخالفت حدیث با روایتى است که در صحیحین آمده، و این اقدام بر ردّ احادیث صحیحه است به مجرد توهم. و سزاوار نیست که اقدام بر حکم به وضع و جعل حدیث نمود، مگر در صورتى که نتوان آن را جمع
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.