پاسخ اجمالی:
احمد بن حنبل به سندش از زيد بن ارقم نقل کرده: خانه برخي از صحابه دربى به سوى مسجد داشت، رسول اکرم(ص) فرمود: «همه درب ها به جز درب خانه على را ببنديد». حاکم نيشابورى و ترمذى نیز به اسناد خودشان از ابن عباس و بيهقى به سند خود از ام سلمه اين مطلب را نقل کرده اند.
پاسخ تفصیلی:
حدیث «سدّ ابواب» را جماعتى از علماى اهل سنت در کتاب هاى خود نقل کرده اند که برخى از آنها عبارتند از:
1 ـ احمد بن حنبل به سندش از زید بن ارقم نقل کرده که گفت: خانه برخى از صحابه درب هایى به سوى مسجد داشت. رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «سدّوا هذه الابواب الاّ باب علىّ»؛ (همه درب ها به جز درب خانه على را ببندید). برخى در این باره سخنانى گفتند. حضرت فرمود: «والله ما سددت شیئاً و لا فتحته، و لکن امرت بشىء فاتبعته»؛ (به خدا سوگند! من از طرف خودم چیزى را باز یا بسته نکردم، ولى به چیزى امر شدم و آن را متابعت نمودم).(1)
2 ـ ترمذى به سند خود از ابن عباس نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «سدّوا ابواب المسجد کلّها الاّ باب علىّ»(2)؛ (همه درب هاى رو به مسجد به جز درب على را ببندید).
3 ـ او همچنین از پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که فرمود: «یا علىّ! لا یحلّ لأحد ان یجنب فى هذا المسجد غیرى و غیرک»(3)؛ (اى على! براى هیچ کس حلال نیست که در این مسجد جنب شود جز من و تو).
4 ـ بیهقى به سند خود از ام سلمه نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «لا یحلّ هذا المسجد لجنب و لا حائض الاّ لرسول الله و علىّ و فاطمة و الحسن و الحسین»(4)؛ (این مسجد(مسجد النبى(صلى الله علیه وآله)) براى هیچ جنب و حائضى به جز رسول خدا و على و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام) حلال نیست).
5 ـ حاکم نیشابورى به سندش از ابن عباس حدیث ده خصلت امام على(علیه السلام) را نقل مى کند که اختصاص به او دارد و از جمله آن ها را حدیث سدّ ابواب مسجد به جز باب حضرت على(علیه السلام) مى شمارد.(5)، (6)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.