پاسخ اجمالی:
گفته شده از آنجایی که زمان دقیق ولایت حضرت علی در دلالت آیه ولایت مشخص نشده، می توان زمان فعلیت این ولایت را پس از خلفای سه گانه دانست. در پاسخ باید گفت: اولا: متفاهم عرفى در این موارد ولایت بلافصل است. ثانیا: این فرض بر خلاف اجماع مسلمین است؛ زیرا مسلمانانی که این آیه را دال بر ولایت آن حضرت می دانند، بر اساس مفاد و مدلول آن، اجماع دارند که این آیه دال بر خلافت بلافصل است.
پاسخ تفصیلی:
برخى مى گویند ولایت امیرالمؤمنین(علیه السلام) مربوط به پس از زمان پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) است... و از طرفى در آیه ولایت یا احادیث مربوط به شأن نزول آن، زمان دقیق ولایت حضرت(علیه السلام) بیان نشده است، بنابراین مى توان آن را به پس از خلفاى سه گانه اختصاص داد.(1)
در پاسخ به این سخن مى گوییم: اوّلا: متفاهم عرفى در این موارد ولایت بلافصل است و خلاف آن نیازمند دلیل است.
ثانیاً: این فرض بر خلاف اجماع مسلمین است; زیرا مسلمانان دو گروهند: یکى آنان که آیه را دلیل بر امامت على(علیه السلام) نمى دانند، و دیگرى آنان که آیه را دلیل بر ولایت و امامت او مى دانند، و همگان در این معنا اتفاق نظر دارند که اگر آیه بر امامت حضرت(علیه السلام) دلالت داشته باشد، امامت بلافصل مقصود بوده(2) و روشن است که این اجماع ناشى از مفاد و مدلول ظاهرى آیه مى باشد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.