پاسخ اجمالی:
تبریک گفتن شیخین را عدّه زیادى از بزرگان حدیث، تفسیر و تاریخ از رجال اهل سنّت، نقل کرده اند. گروهى آن را از باب ارسال مسلّم، مرسلاً نقل کرده و گروهى دیگر آن را با اسناد صحیح که رجال ناقل آن همگى ثقه هستند، نقل کرده اند که اسناد آن در نهایت به افراد مختلفى از صحابه پیامبر(ص) مانند: ابن عبّاس، ابوهریره، براء بن عازب و زید بن أرقم، مى رسد. مرحوم علاّمه امینى(ره) در کتاب الغدیر نام 60 نفر از کسانى را که آنها تبریک گفتن شیخین را روایت کرده اند، برشمرده است.
پاسخ تفصیلی:
از اولين كساني كه در روز غدير به امير المؤمنين علي(عليه السلام) تبريك گفتند شيخين(ابوبکر و عمر) بودند. خصوص تبریک گفتن شیخین را عدّه زیادى از بزرگان حدیث، تفسیر و تاریخ از رجال اهل سنّت که نمى توان آنان را دست کم گرفت، نقل کرده اند. گروهى آن را از باب ارسال مسلّم، مرسلاً(1) نقل کرده و گروهى دیگر آن را با اسناد صحیح که رجال ناقل آن همگى ثقه هستند، نقل کرده اند که اسناد آن در نهایت به افراد مختلفى از صحابه پیامبر(صلى الله علیه وآله) مانند: ابن عبّاس، ابوهریره، براء بن عازب و زید بن أرقم، مى رسد.
مرحوم علاّمه امینى(رحمه الله) در کتاب الغدیر(2) نام 60 نفر از کسانى را که آنها تبریک گفتن شیخین را روایت کرده اند، برشمرده، که ما برای رعایت اختصار به اسامی چند تن از آنها اشاره می کنیم:
1 ـ احمد بن حنبل پیشواى حنابله، متوفّاى (241).(3)
2 ـ حافظ ابوجعفر محمّد بن جریر طبرى، متوفّاى (310)، در کتاب تفسیرش.(4)
3 ـ حجّة الإسلام ابو حامد غزالى، متوفّاى (505).(5)
4 ـ ابو الفتح أشعرى شهرستانى، متوفّاى (548).(6)
5 ـ فخر الدین رازى شافعى، متوفّاى (606).(7)
6 ـ جلال الدین سیوطى، متوفّاى (911).(8)، (9)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.