پاسخ اجمالی:
ابوالقاسم زاهی، درباره خلافت امیر المؤمنین(ع) و تصریح به این خلافت در حدیث غدیر، شعر بسیار فاخری دارد. اینکه شخصى مثل زاهى ـ که عارف به معنا و فحواى سخن است و مهارت وى در لغت و ادبیات عرب و شعرگویى مسلّم مى باشد ـ از واژه«مولی» معناى خلافت و امامت را فهمیده است، دلیلى قوى بر دیدگاه درستى است که شیعه در استدلال به حدیث غدیر بر امامت امیر المؤمنین(ع) دارد .
پاسخ تفصیلی:
ابوالقاسم زاهی در خلافت امیر المؤمنین(علیه السلام) و اینکه این خلافت، صریح حدیث غدیر مى باشد، این شعر را سروده است :
1 ـ «قدّمتُ حیدرَ لی مولىً بتأمیرِ *** لمّا علمتُ بتنقیبی وتنقیری
2 ـ إنّ الخلافةَ من بعد النبیِّ لهُ *** کانت بأمرٍ من الرحمن مقدورِ
3 ـ من قال أحمدُ فی یوم الغدیر له *** بالنقلِ فی خبرٍ بالصدقِ مأثورِ
4 ـ قم یا علیُّ فکن بعدی لهم عَلَمَاً *** واسعد بمنقلبٍ فی البعثِ محبورِ
5 ـ مولاهمُ أنتَ والموفی بأمرِهمُ *** نصٌّ بوحیٍ على الأفهام مسطورِ
6 ـ وذاک أنَّ إلهَ العرش قال لهُ *** بلّغْ وکن عند أمری خیرَ مأمورِ
7 ـ فإن عَصَیْتَ ولم تفعل فإنّک ما *** بلّغتَ أمری ولم تصدع بتذکیری»
1 ـ (حیدر که مولاى من است را امیر خود قرار دادم ; چون باتفحّص و بحث و مناظره فهمیدم که 2 ـ خلافت بعد از پیامبر براى او به واسطه امرى از جانب خداوند رحمان مقدّر گشته است . 3 ـ کسى که احمد در روز غدیر به حکم خبر راستى که نقل شده، به او گفت : 4 ـ برخیز اى على! و پس از من براى آنها عَلَم و نشانه باش و خوشبخت باش با بازگشتى پر نعمت در روز حشر . 5 ـ مولاى آنها و کسى که به امر آنها وفا مى کند تو هستى، و این تصریحى است که به واسطه وحى بر عقل ها نگاشته شده است. 6 ـ و آن چنان است که خداى عرش به او گفت : (امر خلافت را) برسان و براى امر من بهترین مأمور باش. 7 ـ و اگر عصیان کردى و این امر را انجام ندادى همانا امر مرا به مردم نرسانده اى و به یاد و نام من قیام نکرده اى) .
اینکه شخصى مثل زاهى ـ که عارف به معنا و فحواى سخن است و مهارت وى در لغت و ادبیات عرب و شعرگویى مسلّم مى باشد ـ از واژه « مولی » معناى خلافت و امامت را فهمیده است ، دلیلى قوى بر دیدگاه درستى است که شیعه در استدلال به حدیث غدیر بر امامت امیر المؤمنین(علیه السلام) به آن نظر دارد .(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.