پاسخ اجمالی:
در روایات آمده که روزی زنى را که بچه اى شش ماهه به دنیا آورده بود پیش عمر آوردند، عمر خواست او را سنگسار کند. على(ع) با استدلال به آیات قرآن ثابت کرد: حداقل حمل را که قرآن می فرماید، شش ماه است؛ و لذا آن زن تبرئه شد.
پاسخ تفصیلی:
حافظ عبدالرزّاق(1)، عبد بن حمید و ابن منذر به اسناد خودشان از دؤَلى نقل کرده اند: زنى را که بچه اى شش ماهه به دنیا آورده بود پیش عمر آوردند، عمر خواست او را سنگسار کند. خواهر آن زن پیش على بن ابى طالب(علیه السلام) رفت و گفت: عمر مى خواهد خواهرم را سنگسار کند، تو را به خدا قسم مى دهم اگر مى شود براى او عذرى آورده ، به من بگو. على(علیه السلام) فرمود: «انّ لها عذراً»؛ (براى او عذرى است). پس آن زن تکبیرى گفت که عمر و حاضرانِ نزد او شنیدند . آنگاه پیش عمر رفت و گفت: على(علیه السلام) معتقد است که براى خواهرم عذرى است. عمر کسى رابه سوى على(علیه السلام)فرستاد، که عذر او چیست؟ على(علیه السلام) فرمود: خداوند مى فرماید : «وَا لْوَالِدَاتُ یُرْضِعْنَ أَوْلاَدَهُنَّ حَوْلَیْنِ کَامِلَیْنِ»(2)؛ (مادران، فرزندان خود را دو سال تمام، شیر مى دهند) .
و نیز مى فرماید: «وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلاَثُونَ شَهْراً»(3)؛ (و دوران حمل و از شیر بازگرفتنش سى ماه است) .
و مى فرماید: «وَفِصَالُهُ فِى عَامَیْنِ»(4)؛ (و دوران شیرخوارگى او در دو سال پایان مى یابد( .
حال از کنار هم قرار دادن این آیات بدست مى آید که مدّت باردارى در آیه : «وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلاَثُونَ شَهْراً» شش ماه فرض شده است (زیرا دوران شیرخوارگى 24 ماه است، و با کم کردن این رقم از رقم 30 ماه، به رقم 6 ماه که اقلّ حمل است دست مى یابیم) .
در این هنگام عمر آن زن را رها کرد. راوى مى گوید: پس از آن به ما خبر رسید که از آن زن فرزند شش ماهه دیگرى متولّد شد.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.