پاسخ اجمالی:
با مراجعه به منابع روایى شیعه و سنّى پى مى بریم که منظور از«صادقین» در آیه 119 سوره توبه، اهل بیت پیامبر(ص) هستند.
به عنوان مثال: حاکم حسکانى به سند خود از عبدالله بن عمر در تفسیر آیه مورد نظر نقل کرده که: ... «وَکُونُوا مَعَ الصّادِقِینَ»؛ (با صادقان و راستگویان باشید) یعنى محمّد و اهل بیتش.
پاسخ تفصیلی:
با مراجعه به منابع روایى شیعه و سنّى پى مى بریم که منظور از صادقین در این آیه، اهل بیت پیامبر(علیهم السلام) هستند:
1 ـ حاکم حسکانى به سند خود از عبدالله بن عمر در تفسیر آیه مورد نظر نقل کرده که گفت: «اتَّقُوا اللهَ» خداوند تمام اصحاب محمّد را امر کرده که از خدا بترسند. آن گاه به آنان فرمود: «وَکُونُوا مَعَ الصّادِقِینَ»(1)؛ (با صادقان و راستگویان باشید) یعنى محمّد و اهل بیتش.(2)
2 ـ برید بن معاویه عجلى مى گوید: از امام باقر(علیه السلام) درباره قول خداوند ـ عزّ وجلّ ـ «اتَّقُوا اللهَ وَکُونُوا مَعَ الصّادِقِینَ» سؤال کردم؟ فرمود: «تنها ما را قصد کرده است».(3)
3 ـ امام على(علیه السلام) در مناظره اى فرمود: «شما را به خدا سوگند مى دهم آیا مى دانید هنگامى که خداوند آیه «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَکُونُوا مَعَ الصّادِقِینَ» را نازل فرمود به رسول خدا(صلى الله علیه وآله) (در آن هنگام) عرض شد: این آیه عمومى است یا اختصاص به افرادى خاص دارد؟ پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: امّا مؤمنین، مراد عموم آنان است که به تقوا و همراهى با صادقین امر شده اند. و امّا «صادقین» مراد از آن ها خصوص على و اوصیاى بعد از من تا روز قیامتند».(4).(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.