پاسخ اجمالی:
به هنگام مراسم حج، پيامبر(ص) درعقبه با گروهى از اهل مدينه ملاقات نمود و آنان را به اسلام دعوت كرد. آنها به حضرت پاسخ مثبت دادند و تصديقش نمودند. اينان هفت نفر بودند که پس از پايان مراسم حج وارد مدينه شدند و از پيامبر(ص) براى مردم سخن گفتند و به اسلام دعوتشان كردند. در سال بعد در ايام حج 12 نفر در عقبه با آن حضرت ملاقات نمودند و بيعت نمودند. به هنگام بازگشت، ایشان مصعب بن عمير را براى تعليم اسلام و قرآن همراه آنان فرستاد. اين بيعت همان عقبه اوّل است.
پاسخ تفصیلی:
به هنگام مراسم حج، پيامبر با گروهى از اهل مدينه ـ كه بعداً به انصار معروف شدند ـ ملاقات نمود و اين واقعه در عقبه بود. اين گروه از طايفه خزرج بودند؛ آنها را به خدا و اسلام دعوت كرد؛ چون اين گروه شنيده بودند كه يهوديان مى گفتند: «خداوند پيامبرى را در همين ايام مبعوث مى كند و ما با كمك او، شما خزرج را از ميان برخواهيم داشت»، به يكديگر نگاه كردند و گفتند: «اين همان پيامبر است»، به آن حضرت پاسخ مثبت دادند و تصديقش نمودند و گفتند: «بين مردم ما اختلاف شديدى حاكم است اميدواريم كه خداوند به وسيله تو، وحدت را بين ما برقرار سازد».
اينان هفت نفر بودند: اسعد بن زراره، عوف بن حارث، رافع بن مالك، عامر بن عبد حادثه، قطبة بن عامر، عقبة بن عامر و جابر بن عبدالله.(1)
پس از پايان مراسم حج آنان وارد مدينه شدند و از پيامبر، براى مردم سخن گفتند و به اسلام دعوتشان كردند تا نام اسلام بين مردم مدينه آشكار شد.
در سال بعد در ايام حج 12 نفر در عقبه با آن حضرت ملاقات نمودند و بيعت نمودند ـ اين بيعت همان عقبه اوّل است ـ و به هنگام بازگشت، پيامبر مصعب بن عمير را براى تعليم اسلام و قرآن همراه آنان فرستاد؛ مصعب به خانه اسعدبن زراره وارد شد؛ كسانى كه مسلمان شده بودند اطراف او را گرفتند؛ او شروع به تبليغ اسلام كرد؛ مصعب با روش خاص خود مردم مدينه را به اسلام دعوت نمود تا آنجا كه هيچ خانه اى از طايفه بنى عبدالأشهل باقى نماند مگر اين كه افراد آن مسلمان شدند و او همچنان به دعوت خود ادامه داد تا جمع زيادى در مدينه به اسلام گرويدند.(2)، (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.