پاسخ اجمالی:
خداوند خطاب به قوم یهود مى فرمايد: «و به آنچه نازل كرده ام ايمان بياوريد؛ كه نشانه هاى آن، با آنچه در كتاب شما است، مطابقت دارد؛ و نخستين كافر به آن نباشيد». در واقع خداوند کفر انان را عجیب دانسته زیرا آنان به شوق دیدار پیامبر(ص) و درک حضورش به مدینه مهاجرت کردند، اما با کتمان حقیقت، از نخستین کافران شدند. سپس به انگيزه اين تغيير روش پرداخته و مى فرمايد: «به خاطر منافع مادى، حقايق را پنهان نكنيد و آيات مرا به بهاى ناچيزى نفروشيد؛ و تنها از [مخالفت] من بپرهيزيد».
پاسخ تفصیلی:
خداوند در آيات 41 و 42 سوره بقره يهود را مخاطب ساخته و ضمن تأكيد بر لزوم ايمان به كتاب آسمانى پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) كه موافق با نشانه هاى نزد آنها است، مى فرمايد: (و به آنچه نازل كرده ام ايمان بياوريد؛ كه نشانه هاى آن، با آنچه در كتاب شما است، مطابقت دارد؛ و نخستين كافر به آن نباشيد)؛ «و آمِنُوا بِما اَنْزَلْتُ مُصَدِّقاً لِما مَعَكُمْ وَ لا تَكُونُوا اَوَّلَ كافِر بِهِ».
يعنى اگر بت پرستان عرب به آن كافر شوند، عجيب نيست، عجيب اين است كه شما آن را انكار كنيد، چرا كه از شما انتظار مى رفت نخستين مؤمنان به او باشيد؛ مگر به خاطر شوق ديدار او و درك حضورش از شهرها و ديار خود به مدينه نيامديد و در انتظار ظهورش روز شمارى نمى كرديد؟! پس چرا قضيه برعكس شود و شما نخستين كافران باشيد؟
سپس به انگيزه اين تغيير روش، اشاره كرده مى فرمايد: به خاطر منافع مادى، حقايق را پنهان نكنيد: (و آيات مرا به بهاى ناچيزى نفروشيد؛ و تنها از [مخالفت] من بپرهيزيد)؛ «وَلاتَشْتَروُا بِآياتى ثَمَناً قَليلا وَ اِيّىَ فَاتَّقُونِ».
اشاره به اين كه هر بهايى در مقابل آن بگيريد ناچيز است، هر چند تمام جهان باشد؛ اما شما دون همتان به خاطر منافع اندك مادى (احياناً براى يك ميهمانى ساليانه) آياتى كه نشانه هاى پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) را در بر دارد پنهان نموديد.
سپس براى تأكيد بيشتر مى فرمايد: (و حق را با باطل نياميزيد؛ و حقيقت را با اينكه [از آن] آگاهيد كتمان نكنيد)؛ «وَلا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْباطِل وَ تَكْتُمُوا الْحَقَّ وَ اَنْتُمْ تَعْلَمُونَ».
در حقيقت يهود در اين زمينه مرتكب چندين تخلف شدند:
نخست اين كه: عهد كرده بودند كه اولين مؤمنان به پيامبر(صلى الله عليه وآله) باشند در حالى كه از نخستين كافران شدند.
دوم اين كه: حق را با باطل آميختند تا چهره آن را مكتوم دارند و مردم را به اشتباه بيفكنند.
سوم اين كه: حق را آگاهانه كتمان كردند و آيات الهى را به بهاى كمى فروختند. آيات متعدد ديگرى: نيز در قرآن مجيد آمده كه از همين معنا، يعنى كتمان حقايق از سوى يهود حكايت دارد و ظاهراً همه آنها اشاره به همين مسأله كتمان آيات نبوت است.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.