پاسخ اجمالی:
بین کتب عهد عتیق و جدید یک تفاوت روشن وجود دارد؛ در کتب عهد عتیق سخن از رستاخیز بسیار کم است، تا آنجا كه «مستر هاكس» آمريكايى تصريح مى كند كه افكار قوم يهود در رابطه با عالم پس از مرگ نامعلوم و غير واضح است. در قرآن نیز آياتى وجود دارد كه يهودیانِ معاصر پيامبر(ص) را مردمى حريص دانسته و گويا این خصلت به مرور ايام جزء خون آنها شده است در حالى كه اناجيل به رستاخيز و عالم پس از مرگ می پردازد.
پاسخ تفصیلی:
در بین عهد عتيق و جديد يك تفاوت روشن به چشم مى خورد و آن اينكه در كتب يهود، سخن از دنيا فراوان است و از رستاخيز بسيار كم! در حالى كه در انجيل چنين نيست و سخن از رستاخيز و عالم پس از مرگ و پاداش و كيفر نسبتاً زياد است تا آنجا كه «مستر هاكس» آمريكايى نويسنده «قاموس كتاب مقدس» تصريح مى كند كه افكار قوم يهود در پاره اى از مسائل مربوط به عالم پس از مرگ نامعلوم و غير واضح است.
آنچه مى توان با توجه به وضع خاص روحى قوم يهود در اينجا حدس زد اين است كه: يهود - كه در ميان مردم دنيا به مادى بودن و خودخواهى و ثروت پرستى بى قيد و شرط مشهورند، تا آنجا كه گفته اند: خداى آنها نيز پول است - به هنگامى كه دست تحريف به سوى كلمات و حالات پيامبران گشودند آنچه سخن از زندگى مادى بود به خوبى ثبت كردند؛ ولى آنچه سخن از رستاخيز و كيفر دنياپرستان و ستمكاران و غاصبان بازگو مى كرد حذف نمودند. آنها تنها اخبار جهان را به سود خود تحريف نمى كنند؛ بلكه سخنان انبيا و كتب آسمانى را نيز هم! در قرآن مجيد نيز آياتى وجود دارد كه نشان مى دهد يهوديانِ معاصر پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) نيز مردمى بودند فوق العاده حريص به زندگى مادى: «وَ لَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النّاسِ عَلى حَياةٍ».(1)
اين روحيه اى است كه امروز هم در آنها ديده مى شود و ديروز هم وجود داشته و گويا به مرور ايام جزء خون آنها شده است «و ريشه در به درى گذشته، و سرسختى و لجاجت امروز آنها را كه سر از در به درى ديگرى بيرون خواهد آورد در همين بايد جستجو كرد» مگر اينكه به راستى در برنامه زندگى خود تجديد نظر كنند و با مردم دنيا از در آشتى در آيند و براى غير «ماده» نيز ارزشى قائل شوند.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.