پاسخ اجمالی:
«هوس» که یکى از مهمترین و در عین حال خطرناک ترین پایه هاى ازدواج است، یک سلسله خیالات خام و محاسبات غلط و غیر عاقلانه است و نباید با لذت هاى مشروع جنسى که انگیزه فطرى ازدواج است اشتباه گردد. ازدواج هایى که بر اساس هوس چیده مى شود غالباً به جدایى مى انجامد، زیرا ضامن بقا و تکیه گاه آن، ارزش هاى زودگذر، ناپایدار و احیاناً کودکانه یا احمقانه است لذا پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى و فکرى و اخلاقى دو همسر تکیه کرده اند.
پاسخ تفصیلی:
«هوس» یکى از مهمترین، و در عین حال خطرناک ترین پایه هاى ازدواج است.
«هوس» را نباید با لذت هاى مشروع جنسى که انگیزه فطرى ازدواج است اشتباه کرد شک نیست که اکثریت قریب باتفاق جوانان در ازدواج «لذت جنسى» مى جویند و به حکم فطرت و آفرینش که چنان غریزه نیرومندى در آنها آفریده، چنان حقى را هم دارند.
اما هوس چیزى بالاتر از این است.
«هوس» یک سلسله خیالات خام و محاسبات غلط و غیر عاقلانه است که با نوسانات بى رویه و کامجویى هاى شیطنت آمیز و حیوانى آمیخته است.
تکیه گاه هوس، ارزش هاى زودگذر و ناپایدار و احیاناً کودکانه یا احمقانه است.
ازدواج هایى که بر اساس هوس چیده مى شود غالباً به جدایى مى انجامد، زیرا ضامن بقاى آن گاهى چیزهایى است به ناپایدارى یک حباب روى آب، یا یک برق آسمان!
ازدواج هاى هوسى نشانه هاى فراوانى دارد:
الگوى این ازدواج ها گاهى فیلم هاى سینما، و گاهى ازدواج ها و طلاق هاى خواننده ها و هنرپیشه ها مى باشد.
این را نیز مى دانیم که صحنه ها و چهره هاى سینمایى جز یک مشت صحنه هاى ساختگى، و چهره هاى گریم کرده چیزى نیست، و در آن سوى چهره ها چهره هاى دیگرى وجود دارد.
امّا هوسبازان بى مطالعه همه اینها را جدى گرفته، و شالوده زندگى خود را روى این «سراب ها» و «حباب ها» مى نهند و به دنبال آن هزار گونه ناراحتى خود و ناراحت کردن دیگران، هزار گونه دربه درى خود و دربه در کردن دیگران به کفّاره این هوس هاى زودگذر فراهم مى سازند.
نمونه دیگرى از این ازدواج هاى هوسى آن است که به خاطر فلان ژست و ادا در کنار دریا، و مثلا ابراز احساس بموقع در هنگام مشاهده فلان مسابقه ورزشى و مانند آن صورت مى گیرد.
پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى و فکرى و اخلاقى دو همسر تکیه کرده اند، به همین دلیل توجه به تربیت خانوادگى، اصالت، روح فداکارى، محبّت و صمیمیت، پاکدامنى و نجابت، ایمان و تقوا را از هر چیز لازم تر شمرده اند.
روزى پیامبر گرامى(صلى الله علیه وآله وسلم) به یاران خود فرمود: «از گیاهان خوش آب و رنگى که در نقاط متعفن و آلوده مى روید بپرهیزید»!
یاران عرض کردند: منظور شما از چنین گیاهان چیست؟
فرمود: منظورم زنان خوش آب و رنگى است که در محیط هاى ناپاک و خانواده هاى آلوده پرورش یافته اند [و فاقد امتیازات اخلاقى هستند].(1).(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.