پاسخ اجمالی:
کسى که این سوره را در هر ماه بخواند روح نفاق در او داخل نمى شود و از پیروان راستین على(ع)خواهد بود؛ چرا که خطوط اصلى زندگى مؤمنان راستین در این سوره به طرز واضحى مشخص شده؛ و طبق گفته پیامبر(ص) هفتاد هزار صف از صفوف ملائکه اهمیت این سوره را توصیه مى کردند.
پاسخ تفصیلی:
در روایات اسلامى اهمیت خاصى به تلاوت این سوره و سوره «انفال»، داده شده است. از جمله در روایتى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «مَنْ قَرَأَ بَرائَةً وَ الأَنْفالَ فِى کُلِّ شَهْر لَمْ یَدْخُلْهُ نِفاقٌ أَبَداً وَ کانَ مِنْ شِیْعَةِ أَمِیْرِ الْمُؤْمِنِیْنَ حَقّاً»
؛ (کسى که سوره برائت و انفال را در هر ماه بخواند روح نفاق در او داخل نمى شود و از پیروان راستین على(علیه السلام)خواهد بود). (1)
اهمیت فوق العاده اى که در روایات به خواندن سوره هاى مختلف داده شده، نه به این معنى است که خواندن بدون اندیشه و عمل سبب میشود که به طرز خارق العاده اى این آثار آشکار شود و فى المثل کسى که الفاظ برائت و انفال را بدون کمترین فهم معنى آنها بخواند از نفاق بیگانه و در صف شیعیان راستین قرار خواهد گرفت.
بلکه اینها در حقیقت اشاره به محتواى سوره و اثر سازنده آن در تربیت فرد و اجتماع است، که آن هم بدون فهم معنى و آمادگى براى عمل ممکن نیست.
و از آنجا که صفوف مؤمنان راستین و منافقان و خطوط اصلى زندگى آنان در این دو سوره به طرز واضحى مشخص شده و براى آنها که مرد عملند، نه سخن، راه را کاملاً روشن ساخته است، بنابراین تلاوت آنها به ضمیمه فهم محتوا و پیاده کردن آن در زندگى، این اثر فوق العاده را دارد و آنها که به قرآن و آیات نورانیش همانند یک افسون مى نگرند در حقیقت از روح این کتاب تربیتى و انسان ساز بیگانه اند.
اهمیت نکات مختلفى که در این سوره به آن اشاره شده به قدرى زیاد است که از پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل شده:
«سوره برائت و توحید با هفتاد هزار صف از صفوف ملائکه بر من نازل گردید و هر کدام اهمیت این دو سوره را توصیه مى کردند» (2)؛ (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.