پاسخ اجمالی:
سوره «اعراف» از سوره های مکی است و و تلاوت آن فضيلت بسيار دارد؛ کسی که این سوره را در روز جمعه تلاوت کند بدون حساب وارد بهشت می شود. کسی که این سوره را در ماه یک بار تلاوت کند در قیامت ترس و حُزنی نخواهد داشت. البته به صرف تلاوت اين سوره و بدون عمل به محتواى آن، كسى بدون حساب وارد بهشت نمى شود، بلكه تلاوت و پس از آن تفكّر در مضامين و محتواى آيات و سپس عمل به آيات آن سوره ضرورت دارد.
پاسخ تفصیلی:
سوره «اعراف» از سوره هايى است كه تمام آيات آن در مكّه نازل شده، و تلاوت آن فضيلت بسيار دارد. در حديثى از وجود مبارك امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْأَعْرَافِ فِي كُلِّ شَهْرٍ كَانَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مِنَ الَّذِينَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»؛ (هر كس در هر ماه يك بار سوره اعراف را تلاوت كند، در روز قيامت [كه حُزن و غم و اندوه همه را فرا مى گيرد] نه ترسى خواهد داشت، و نه حُزن و اندوه و غُصّه اى). نيز در ادامه همين روايت مى خوانيم: «فَإِنْ قَرَأَهَا فِي كُلِّ يَوْمِ جُمُعَةٍ كَانَ مِمَّنْ لَا يُحَاسَبُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ»(1)؛ (اگر اين سوره را در هر روز جمعه تلاوت نمايد، در روز قيامت [كه به حساب همه رسيدگى مى شود] چنين شخصى بدون حسابرسى وارد بهشت مى شود).
نكته مهمّى كه در مورد فضيلت تلاوت اين سوره مباركه و ساير سوره ها بايد به آن توجّه داشت اين است كه در بعضى روايات آمده: «قِرَاءَتَهَا وَ تِلَاوَتَهَا وَ الْقِيَامَ بِهَا»(2)؛ ([از روايات فضيلت] قرائت و تلاوت اين سوره ها و سپس عمل به محتواى آن است). ابتدا بايد آيات آن را تلاوت كرد، و در پى آن، پيرامون مضمون و محتواى آيات آن عميقاً انديشيد، و سپس آنها را در اعمال، رفتار و گفتارِ خود پياده كرد.
بنابراين، به صرف تلاوت سوره مباركه «اعراف» و بدون عمل به محتواى آن، كسى بدون حساب وارد بهشت نمى شود، بلكه ورود بى حساب به بهشت، و رفع حُزن و غم و اندوه، نتيجه تلاوت و پس از آن تفكّر در مضامين و محتواى آيات و سپس عمل به آيات سوره مباركه «اعراف» است.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.