پاسخ اجمالی:
جمعى از یهود به پیامبر(ص) گفتند: اگر تو پیامبری کتاب آسمانى خود را مثل موسى یک جا به ما عرضه کن. آيات فوق نازل شد و به آنها پاسخ گفت.
پاسخ تفصیلی:
در آیات (153 ـ 154) سوره «نساء» می خوانیم: «یَسْئَلُکَ أَهْلُ الْکِتابِ أَنْ تُنَزِّلَ عَلَیْهِمْ کِتاباً مِنَ السَّماءِ فَقَدْ سَأَلُوا مُوسى أَکْبَرَ مِنْ ذلِکَ فَقالُوا أَرِنَا اللّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْهُمُ الصّاعِقَةُ بِظُلْمِهِمْ ثُمَّ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَیِّناتُ فَعَفَوْنا عَنْ ذلِکَ وَ آتَیْنا مُوسى سُلْطاناً مُبیناً * وَ رَفَعْنا فَوْقَهُمُ الطُّورَ بِمیثاقِهِمْ وَ قُلْنا لَهُمُ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُلْنا لَهُمْ لاتَعْدُوا فِی السَّبْتِ وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ میثاقاً غَلیظاً»؛ (اهل کتاب از تو مى خواهند کتابى از آسمان [یک جا] بر آنها نازل کنى [در حالى که این یک بهانه است]؛ آنها از موسى، بزرگ تر از این را خواستند و گفتند: «خدا را آشکارا به ما نشان ده»! و به خاطر این ظلم و ستم، صاعقه آنها را فرا گرفت. سپس گوساله [سامرى] را، پس از آن همه دلائل روشن که براى آنها آمد، [به خدائى] انتخاب کردند! ولى ما از آن درگذشتیم [و عفو کردیم] و به موسى، برهان آشکارى دادیم. * و کوه طور را بر فراز آنها برافراشتیم؛ و در همان حال از آنها پیمان گرفتیم و به آنها گفتیم: «[براى توبه] از در [بیت المقدس] با خضوع در آئید»! و [نیز] گفتیم: «روز شنبه تعدّى نکنید [و دست از کار بکشید!]» و از آنان (در برابر همه اینها،) پیمان محکمى گرفتیم).
شأن نزول:
در «تفسیر تبیان»، «مجمع البیان» و «روح المعانى» چنین آمده: جمعى از یهود نزد پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده، گفتند: اگر تو پیغمبر خدائى کتاب آسمانى خود را یک جا به ما عرضه کن، همان طور که موسى(علیه السلام) «تورات» را یک جا آورد، آیات فوق نازل شد و به آنها پاسخ گفت.(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.