پاسخ اجمالی:
زنى به پیامبر(ص) عرض کرد: همسرم سه بار مرا طلاق داد، پس از او با مردى دیگر ازدواج کردم، اتفاقاً او هم مرا طلاق داد، بى آن که در این مدت آمیزش جنسى بین من و او انجام گیرد، آیا مى توانم به شوهر اوّلم بازگردم؟ حضرت فرمود: نه، تنها در صورتى مى توانى که با همسر دوم آمیزش جنسى کرده باشى، در این هنگام آیه فوق نازل شد.
پاسخ تفصیلی:
در آیه 230 سوره «بقره» می خوانیم: «فَإِنْ طَلَّقَها فَلا تَحِلُّ لَهُ مِنْ بَعْدُ حَتّى تَنْکِحَ زَوْجاً غَیْرَهُ فَإِنْ طَلَّقَها فَلا جُناحَ عَلَیْهِما أَنْ یَتَراجَعا إِنْ ظَنّا أَنْ یُقیما حُدُودَ اللّهِ وَ تِلْکَ حُدُودُ اللّهِ یُبَیِّنُها لِقَوْم یَعْلَمُونَ»؛ (اگر [بعد از دو طلاق و رجوع، بار دیگر] او [زن] را طلاق داد، از آن به بعد، زن بر او حلال نخواهد بود؛ مگر این که همسر دیگرى انتخاب کند، اگر [همسر دوم] او را طلاق داد، گناهى ندارد که بازگشت کنند؛ در صورتى که امید داشته باشند که حدود الهى را محترم مى شمرند. اینها حدود الهى است که [خدا] آن را براى گروهى که آگاهند، بیان مى نماید).
شأن نزول:
در حدیثى آمده است: زنى خدمت پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) رسیده، عرض کرد: من همسر پسر عمویم «رفاعه» بودم، او سه بار مرا طلاق داد، پس از او با مردى به نام «عبدالرحمن بن زبیر» ازدواج کردم، اتفاقاً او هم مرا طلاق داد، بى آن که در این مدت آمیزش جنسى بین من و او انجام گیرد، آیا مى توانم به شوهر اوّلم بازگردم؟
حضرت فرمود: نه، تنها در صورتى مى توانى که با همسر دوم آمیزش جنسى کرده باشى، در این هنگام آیه فوق نازل شد.(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.