پاسخ اجمالی:
خداوند در این آیه می فرماید: «به آنچه نازل کرده ام ایمان بیاورید؛ که نشانه هاى آن با آنچه در کتاب هاى شماست مطابقت دارد؛ و آیات مرا به بهاى ناچیزى نفروشید». بعضى از مفسران شان نزولی را از امام باقر(ع) نقل کرده اند: «هر سال میهمانى ای از طرف یهودیان براى حُیّى بن اخطب، و کعب بن اشرف، و جمعى دیگر از یهود، ترتیب داده مى شد، آنها نیز نمی خواستند این منفعت کوچک به خاطر قیام پیامبر(ص) از میان برود، از این رو به تحریف آیات «تورات» پرداختند، و این همان «ثمن قلیل» است که قرآن به آن اشاره مى کند».
پاسخ تفصیلی:
در آیه (41) سوره «بقره» می خوانیم: «وَ آمِنُوا بِما أَنْزَلْتُ مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ وَ لاتَکُونُوا أَوَّلَ کافِر بِهِ وَ لاتَشْتَرُوا بِآیاتی ثَمَناً قَلیلاً وَ إِیّایَ فَاتَّقُونِ»؛ (و به آنچه نازل کرده ام ایمان بیاورید؛ که نشانه هاى آن با آنچه در کتاب هاى شماست مطابقت دارد؛ و نخستین کافر به آن نباشید! و آیات مرا [به خاطر درآمد مختصرى] به بهاى ناچیزى نفروشید! و تنها از من بترسید [نه از مردم])!
شأن نزول:
بعضى از مفسران بزرگ، از امام باقر(علیه السلام) در شأن نزول این آیه چنین نقل کرده اند: «براى حُیّى بن اخطب، و کعب بن اشرف، و جمعى دیگر از یهود، هر سال مجلس میهمانى (پر زرق و برقى) از طرف یهودیان ترتیب داده مى شد، آنها حتى راضى نبودند این منفعت کوچک به خاطر قیام پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) از میان برود، به این دلیل (و دلائل دیگر) آیات تورات را که در زمینه اوصاف پیامبر(صلى الله علیه وآله) بود تحریف کردند، این همان «ثمن قلیل» و بهاى کم است که قرآن در این آیه به آن اشاره مى کند».(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.