پاسخ اجمالی:
گرچه عده اي روشنفكرنما سعى در انكار امور خارق العاده اي مانند «رياضت»، «احضار ارواح» و «خواب هاى مغناطيسى» دارند و همه را جزء خرافات و موهومات مي شمارند؛ ولى امروزه «خواب هاى مغناطيسى»، «هيپنوتيزم» و «مانيتيزم» جزء رشته هاى علمى در آمده و كتاب هاى مختلفى در اين زمينه نوشته شده است. هم چنين جمعيّت هايى نيز به همين نام در كشورهاى متعدّدى تشكيل يافته است. گاهى در پزشكى از خواب هاى مغناطيسى استفاده مى شود و گاه از راه تلقين هاى قويّ بعضى از بيمارانِ روحى را درمان مى كنند.
پاسخ تفصیلی:
گرچه آنهايى كه خيلى ميل دارند خود را به روشنفكرى بزنند، سعى مى كنند تمام امور خارق العاده اى را كه به عنوان «رياضت»، «احضار ارواح»، «خواب هاى مغناطيسى» نقل شده، انكار كنند و همه را بدون استثناء جزء خرافات و موهومات بشمارند و يا گاهى ناشى از فعّاليت نيروى توهّم و خيال بر اثر تلقين هاى قويّ در افراد ساده دل بدانند؛ ولى امروزه برخلاف خواسته هاى آنها ديگر اين طرز فكر براى هيچ محقّقى قابل قبول نيست و نشانه كمى اطلاعات گوينده محسوب مى شود. نمى خواهيم بگوييم قسمتى از آنها قطعى و غير قابل انكار است. مثلا: كارهاى حيرت انگيز و خارق العاده اى كه از مرتاضان در نشريات و كتب دانشمندان نقل مى كنند به قدرى زياد است كه جاى انكار باقى نگذاشته است. عده اى از دانشمندان علوم طبيعى دير باور ـ كه غير از علل مادّى معمولى به هيچ چيز ايمان نداشته ـ شخصاً از نزديك ناظر صحنه هاى عجيب و باور نكردنى كارهاى مرتاضانِ هندى بوده و پس از مشاهده آنها تغيير رأى داده اند و اعتراف كردند كه در وجود اين گونه افراد، نيروى مرموزى است كه به كمك آن مى توانند كارهاى خارق العاده اى انجام دهند. علم امروز از تفسير چگونگى تأثير اين نيروى مرموز عاجز است.
بارها اين موضوع آزمايش شده كه بعضى از مرتاضان هندى هفته ها از خوردن و آشاميدن خوددارى كرده، حتى آنها را در تابوت هايى گذارده و دفن كرده اند و پس از چند هفته بيرون آورده و با ريختن آب گرم بر روى آنها و دادنِ تنفّس مصنوعى به حال عادّى بازگشته اند! اعمال حيرت آور ديگرى از آنها نقل مى كنند كه در بسيارى از مجلّات و كتاب ها به آن تصريح شده است. امروزه «خواب هاى مغناطيسى»(1)، «هيپنوتيزم»(2) و «مانيتيزم»(3) ـ كه به وسيله آن، شخص را در يك خوابِ مصنوعى نيمه آگاهى فرو مى برند و كارهايى انجام مى دهد كه در حال عادّى از وى ساخته نيست ـ جزء رشته هاى علمى در آمده و كتاب هاى مختلفى در اين زمينه نوشته شده است. هم چنين جمعيّت هايى نيز به همين نام در كشورهاى متعدّدى تشكيل يافته است. گاهى در پزشكى امروز براى كشف علل بيمارى هاى روانى از خواب هاى مغناطيسى استفاده مى شود به اين صورت كه: بيمار را به خواب مصنوعى فرو مى برند، سؤالات فراوانى از او مى كنند و به اين ترتيب اسرارى كه در حال عادّى حاضر به افشاء آن نبود به دست مى آورند و گاه از راه تلقين هاى قويّ ـ كه در آن حال مى شود ـ بعضى از بيمارانِ روحى را درمان مى كنند. در مورد جرّاحى نيز يكى از راه هاى عالى بيهوشى استفاده از خواب هاى مصنوعى است.(4) حال با قبول اين مطلب بايد گفت: ميان اين گونه امور خارق العاده و معجزات فرق است و هيچ يك از آنها با علل عادّى طبيعى قابل تعطيل نيست و علل همه آنها به طور يكسان، اسرارآميز و مرموز است.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.