پاسخ اجمالی:
امام علي(ع) در خطبه 94، درباره پاکی نسل انبیاء و اجداد آنها مى فرمايد: «خداوند آنها را در برترين جايگاه قرار داد و در بهترين مكان مستقر ساخت، پيوسته اصلابِ با ارزش [پدران] آن ها را به ارحامِ پاك [مادران] منتقل نمود». در واقع مسئله پاكى پدران و مادران انبياء، هم از نظر قانون وراثت داراى آثار عميقى است و هم از نظر اجتماعى و اعتماد مردم و پيوند ميان امّت ها و انبياء، آثار انكارناپذيرى دارد.
پاسخ تفصیلی:
امام علي(علیه السلام) در بخشی از خطبه 94 «نهج البلاغه» درباره اينكه انبیاء همواره در صُلب پدرانِ با فضيلت و ارحامِ مادرانِ پاك پرورش يافتند مى فرمايد: (خداوند آنها را در برترين جايگاه قرار داد و در بهترين مكان مستقر ساخت)؛ «فَاسْتَوْدَعَهُمْ فِي أَفْضَلِ مُسْتَوْدَعٍ، وَ أَقَرَّهُمْ فِي خَيْرِ مُسْتَقَرٍّ». سپس به شرح اين مجمل پرداخته، مى فرمايد: (پيوسته اصلابِ با ارزش [پدران] آن ها را به ارحامِ پاك [مادران] منتقل نمود)؛ «تَنَاسَخَتْهُمْ(1) كَرَائِمُ الْأَصْلَابِ إِلَى مُطَهَّرَاتِ الْأَرْحَامِ».
در واقع «أَفْضَلِ مُسْتَوْدَعٍ» همان صُلب پدرانِ با فضيلت است و «خَيْرِ مُسْتَقَرٍّ» همان ارحام مادران پاكدامن مى باشد. مسئله پاكى پدران و مادران انبياء، مسئله مهمّى است كه در روايات اسلامى و زيارات بازتاب گسترده اى دارد؛ چرا كه هم از نظر قانونِ وراثت داراى آثار عميقى است و هم از نظر اجتماعى و اعتماد مردم و پيوند ميان امّت ها و انبياء، آثارِ انكارناپذيرى دارد.
به همين دليل، در روايات اسلامى كه مربوط به انتخاب و گزينش همسر است تأكيد شده است كه مردم به سراغ خانواده هاى پاكدامن و مشهور به تقوی بروند و زنان زيباى فريبنده اى كه در خانواده هاى آلوده پرورش مى يابند، به گياهان و گل هايى كه بر مزبله ها مى رويند، تشبيه شده اند.(2)،(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.