پاسخ اجمالی:
منظور از آوردن «سنت جديد» از سوي امام زمان(عج) اين است كه گستردگي و همچنین جهاني و خاص بودن حكومت حضرت و رسيدن بشر به سطح عالى فكرى و پيشرفت عقلانى، باعث متفاوت شدن روش حكومتى حضرت با حكومتدارى ديگران خواهد شد، گرچه در اصول و چهارچوب احكام اسلامى تابع سنت پيامبر(ص) است و شاید مقصود، تفاوت سنت و روش حكومتى حضرت با روش حکومت های قبلی باشد كه جدید به حساب می آید.
پاسخ تفصیلی:
در برخي از روايات آمده است كه امام زمان(عجل الله تعالى فرجه) «سنت جديد» مي آورد. در روايتى از امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم كه فرمود: «هر گاه مهدى خروج كند به امر جديد و كتاب جديد و سنت جديد قيام خواهد كرد».(1) حال سوال این است که با آنكه مطابق برخى روايات، پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله) فرمود: «سنت مهدى همانند سنت من است».(2) چگونه امكان دارد كه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) سنت جديد بياورد؟
در پاسخ به اين سؤال مى توان گفت: چون حضرت مهدي(عجل الله تعالى فرجه) از طرفى به واقع حكم مى كند و نيز حكومت او در سطح گسترده و جهانی است و بشر نيز در عصر ظهور به سطح عالى فكرى و پيشرفت عقلانى رسيده است لذا روش حكومتى و اسلوب خاص او در حكومتدارى با ديگر روش ها فرق مى كند، گرچه نسبت به اصول و چهارچوب احكام اسلامى با سنت رسول خدا(صلى الله عليه و آله) تفاوتي ندارد. همچنين ممكن است مقصود آن باشد كه سنت و روش حكومتى حضرت مهدي(عجل الله تعالی فرجه) نسبت به روش هاى مردم كه قبل از حكومت حضرت بوده اند جديد به حساب مى آيد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.