پاسخ اجمالی:
علائم نشان دهنده نزدیکی ظهور حضرت مهدى(عج)، همانند نداى آسمانى و ... براى آگاهى مخلصين و مؤمنان است تا از نزدیک بودن ظهور آگاهى داشته باشند، لذا ظهور براى آنها ناگهانى نخواهد بود؛ اما عنصر غافلگیری و ظهور ناگهانى براى دشمنان حضرت مهدى(عج) است تا حضرت با استفاده از اين غفلتى كه خداوند در این افراد قرار مى دهد، به مقاصد عالى خود كه همان سلطه بر ظالمان و گسترش عدل و داد است برسد.
پاسخ تفصیلی:
مطابق برخى از روايات، ظهور و قيام حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه) به طور ناگهانى خواهد بود و اين از عنايات خداوند در حق آن حضرت است تا دشمنان را غافلگير كرده و جلوی تدابير آنها را گرفته و هر گونه اقدامى را بر ضد حضرت از آنها سلب كند.
طبرسى توقيعى را از ناحيه مقدسه به شيخ مفيد(رحمة الله عليه) نقل كرده كه در آخر آن چنين آمده است: «هركس بايد كارى كند كه محبت ما را به خود جذب كرده و از كارى كه كراهت و سخط ما را بر مى انگيزد دورى كند. پس همانا امر ما يك دفعه و به طور ناگهانى اتفاق خواهد افتاد».(1)
از طرفی روایاتی به دست ما رسیده است که ائمه معصومین(علیهم السلام) علائم و نشانه های نزدیک شدن ظهور را در این روایات بیان نموده اند و لذا این اشکال پیش می آید که چطور می توان روایاتی که «علائم نزدیک شدن ظهور» را بیان می کنند با روایاتی که می گویند حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه) به طور ناگهانی ظهور می کند را با هم جمع نمود؟
در توجيه اشكال فوق مى گوييم: علائم قريب براى ظهور حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) همانند نداى آسمانى و فرو رفتن در سرزمين بيداء و ديگر علائم، براى آگاهى مخلصين و مومنان است تا از قرب ظهور آگاهى داشته باشند، و لذا ظهور براى آنها ناگهانى نخواهد بود. آرى عنصر غافلگیری و ظهور ناگهانى براى دشمنان حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) است تا از اين غفلتى كه خداوند در آنها قرار مى دهد حضرت بتواند به مقاصد عالى خود كه همان سلطه بر ظالمان و گسترش عدل و داد است برسد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.