پاسخ اجمالی:
امام علي(ع) درباره اهمیت «مشورت» می فرماید: «مشورت، عين هدايت است»؛ چراكه مشورت سبب راه یافتن به مقصود شده و عقول ديگران را به عقل انسان اضافه مي كند، از این رو سبب استفاده از تجارب و اطلاعات ديگران می شود، و ضريب خطا، و به خطر افتادن آبرو، اموال و حتی جان را نيز كم مي كند.
پاسخ تفصیلی:
امام علي(عليه السلام) در بخشی از حکمت 211 «نهج البلاغه» به مسئله مهم و سرنوشت ساز «مشورت» و اهميت آن اشاره مى كند و مى فرمايد: (مشورت، عين هدايت است)؛ «وَ الاِسْتِشَارَةُ عَيْنُ الْهِدَايَةِ».
در واقع مشورت سبب راه يافتن به مقصود است، و تعبير به «عين» خواه به معناى اتحاد باشد، يا به معناى چشم و يا چشمه، نشان مى دهد كه رابطه بسيار نزديكى بین مشورت و هدايت وجود دارد، و چرا چنين نباشد در حالى كه مشورت، عقول ديگران را به عقل انسان مى افزايد و انسان را از تجارب و اطلاعات ديگران بهره مند مى سازد كه بر هيچ كس پوشيده نيست.
همچنین امام(عليه السلام) در ادامه مى فرمايد: (آن كس كه به رأى خود قناعت كند، خويشتن را به خطر افكنده است)؛ «وَ قَدْ خَاطَرَ مَنِ اسْتَغْنَى بِرَأْيِهِ». آری ضريب خطا در يك انسان، بسيار زياد است، خطاهايى كه گاه آبروى وى را بر باد مى دهد، يا اموال انسان را آتش مى زند و يا جان او را به خطر مى افكند؛ ولى ضريب خطا در مورد كسانى كه اهل مشورتند به هر اندازه طرف هاى مشورت بيشتر و آگاه تر باشند كمتر است. حال چرا انسان خود را از اين نعمت خداداد كه هزينه اى نيز بر دوش او ندارد محروم سازد؟(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.