پاسخ اجمالی:
اهل تسنن می گویند: مقدمه حرام، به طور كلى حرام است، اين قاعده «سدّ ذرايع» نام دارد؛ در حالی كه مقدمه حرام، وقتي حرام است كه به طور قطع منجر به حرام گردد. بر این اساس، اگر ادعای ملاقات امام زمان(عج) منجر به انحراف گردد نقلش حرام است؛ اما در خیلی از موارد نقل این حکایات باعث تقويت ايمان به حضرت شده است. آری این وظیفه علما است که در برابر ادعاي مدعيان دروغین مردم را آگاه سازند.
پاسخ تفصیلی:
اهل سنت معتقدند راه هايى كه به حرام منجر مى شود را بايد به طور مطلق مسدود نمود. به تعبير ديگر مقدمه حرام مطلقاً و به طور كلى حرام است، اين را قاعده «سدّ ذرايع» مى گويند. در مورد ادعاى ملاقات و مقدمه حرام بودن آن باید گفت: اگر در جايى اين ادعا منجر به انحراف برخى گردد نقل آن حرام است؛ ولى در عموم این خبرها چنين نيست؛ بلكه نقل آنها باعث تقويت ايمان مردم به حضرت خواهد شد. اگر چه ممكن است برخى سوء استفاده كرده و از روی هوس چنين ادعاهايى نمايند؛ ولى وظيفه علما است كه در مقابل اين گونه افراد ايستاده و مردم را از مقاصد شوم آنها مطلع سازند.
علاوه بر این در جاى خود به اثبات رسيده كه مقدمه حرام هميشه حرام نيست؛ بلكه در مواردى حرام است كه به طور حتم و قطع امرى منجر به حرام گردد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.