پاسخ اجمالی:
بعضی بدلیل مشکلاتی که از ناحیه مدعیان دروغین مهدویت بوجود آمده، اصل آن را انكار كرده اند. در پاسخ باید گفت اولاً: گناه مشكلات ناشي از مدعيان مهدويت، به عهده علمایی بوده كه مهدویت را درست تبیین و تعريف نكرده اند و بر عهده مردمی است كه بدون تفحص، فريب آنها را خورده اند و الا اصل مهدویت آثار زیادی دارد. ثانیاً: راه مقابله با انحراف ها، انكار عقيده نيست، همانطور كه براي مقابله با مدعيان نبوت، نبايد اصل نبوت را انكار كرد.
پاسخ تفصیلی:
احمد امين مى گويد: «از آثار سوء اعتقاد به مهدويت، انقلاب هاى پياپى در طول تاريخ مسلمانان است. در هر عصرى شخص يا اشخاصى پيدا شده و با يدك كشيدن نام مهدى منتظر، مردم را به سوى خود دعوت نموده و گروهى نيز دعوت آنها را پذيرفته اند، و از اين جهت باعث مشكلات در جامعه اسلامى شده اند ...».(1)
در پاسخ بايد گفت:
اولاً: شكى نيست كه مشكلاتى از ناحيه مدعيان دروغين مهدويت در جامعه اسلامى پديد آمده است، ولى گناه آن به عهده علما بوده كه درست حضرت را تعريف نكرده و علائم و شرايط ظهور را معين نكرده اند و نيز گناه از مردم است كه بدون تفحص از اصل قضيه، فريب اين گونه افراد را خورده اند، وگرنه اصل قضيه مهدويت از بركات شايانى برخوردار است.
ثانياً: راه مقابله با اين گونه انحراف ها، انكار عقيده اى مسلم نيست، وگرنه به جهت مقابله با مدعيان نبوت نيز بايد با اصل نبوت انبيا مقابله كرد.
ثالثاً: گر چه مدعيان مهدويت چند روزى جولان داده و مردم را فريب داده اند؛ ولى به لطف خداوند و عنايات حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشريف) و كوشش فراوان علما، مكر و حيله آنها برملا شده و از جامعه طرد شده اند.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.