پاسخ اجمالی:
«پلورالیسم رستگاری» که به مفهوم نجات تمام ادیان در تمام زمان ها، با پیروی از یکی از شرایع است، دارای اشکالاتی می باشد؛ مثلا طبق این باور، تشریع شرایع متعدّد و ارسال رسولان، لغو بوده و جز تشویش افکار و ایجاد تفرقه ثمره ای ندارد. از سویی «پلورالیسم رستگاری» با ارسال نامه های پیامبر(ص) و سایر انبیاء به پیروی انسانها از دین حق سازگاری ندارد. این در حالی است که قرآن، اسلام را دین واقعی و نجات بخش معرفی می کند و پذیرش هر دینی جز اسلام را ناپسند و مردود می داند.
پاسخ تفصیلی:
«پلورالیسم رستگاری» که همان نجات تمام ادیان در تمام زمان ها با پیروی از یکی از شرایع است، دارای اشکالاتی می باشد؛ از قبیل:
1- با فرض رستگاری همه شرایع، تشریع شرایع متعدّد و ارسال رسولان، لغو بوده و جز تشویش افکار و ایجاد تفرقه ثمره ای ندارد.
2- اگر پیروی از هر شریعتی مایه رستگاری است، محدود شدن نبوّت ها به آمدن پیامبر بعدی و بشارت به ظهور او وجهی ندارد.
3- با خلود و جاودانگی شریعت، نسخ احکام بی مورد است، و گفتار حضرت مسیح(علیه السلام) که فرمود: «وَ لأُحِلَّ لَکُمْ بَعْضَ الَّذِی حُرِّمَ عَلَیکُمْ...»(1)؛ (برای این که حلال کنم برای شما برخی از چیزهایی که برای شما حرام شده بود) بی معنی خواهد بود.
4- دعوت حضرت مسیح(علیه السلام) به پیروی از یهود و نصارا از آیین حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) وجهی ندارد.
5- با ارسال نامه های حضرت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) و انبیای دیگر به دعوت مردم به دین حق سازگاری ندارد.
6- حیات معنوی و سعادت انسان در گرو عقیده و عمل صالح است، حال چگونه می تواند دو عقیده متضاد و یا عمل به دو حکم مخالف، ضامن حیات معنوی انسان باشد.
7- آیا کتاب های تحریف شده که اصل کتابت آن هم به دست بشر بوده است می تواند سعادت آفرین باشد.
8- هر گاه دیدگاه یکی از ادیان، برتر و کامل تر تشخیص داده شود، به حکم عقل و خرد باید از برتر پیروی کرد.
9- قرآن، دین اسلام را دین واقعی و نجات بخش معرفی می کند و پذیرش هر دینی جز اسلام را ناپسند و زیان بار می شمارد و پیروان آنان را در دوزخ جاودان می داند.
خداوند متعال می فرماید: «اَلْیوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً»(2)؛ (امروز دین شما را کامل کردم، و نعمت را بر شما تمام نمودم، و اسلام را به عنوان آیین[جاویدان] شما پذیرفتم).
و نیز می فرماید: «وَمَنْ یبْتَغِ غَیرَ الْإِسْلامِ دِیناً فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَهِ مِنَ الْخاسِرِینَ»(3)؛ (و هر کس جز اسلام برای خود آیینی را بجوید از او پذیرفته نخواهد شد و او در آخرت از زیانکاران است).(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.