پاسخ اجمالی:
خداوند زمان قیامت را مخفی و نامعلوم قرار داد تا مردم هر لحظه در انتظار قیامت بوده و گرفتار غفلت نشوند. همانند مرگ که ناگهانی است و سبب می شود انسان دچار غفلت نگردد، و با توبه هر چه زودتر بار گناهان خود را سبك نمايد. قرأن در این باره به پیامبر(ص) می فرماید: «از تو درباره قيامت مى پرسند كه در چه زمانى واقع مى شود؟ تو را با يادآورى اين سخن چه كار؟! نهايت آن به سوى پروردگار توست».
پاسخ تفصیلی:
بعضى از انسان ها از امور مجهول و نامشخّص سوال مي كنند؛ مثلا: چرا زمان آغاز قيامت نامعلوم و پنهان است؟ فلسفه اين مطلب چيست؟
در پاسخ باید بگوییم: اگر آغاز قيامت معلوم و مشخّص باشد مردم دچار غفلت مى شوند، امّا اگر نامعلوم باشد و مردم هر لحظه در انتظار قيامت باشند، گرفتار غفلت نمى شوند. همان گونه كه پايان عمر انسان ها نامعلوم است، و هيچ كس از لحظه مرگش خبر ندارد، و اين باعث مى شود انسان دچار غفلت نگردد.
در واقع مرگ خبر نمى كند، و ناگهان گريبانگير انسان مى شود. سكته هاى قلبى و مغزى كه امروزه فراوان شده گواه اين مطلب است. سكته تنها به كساني اختصاص ندارد كه دارای بيماري قلبى يا مغزى هستند، بلكه گاه انسانهاى سالم بدون سابقه بيمارى قلبى و مغزى را نيز غافلگير مى كند. لذا انسان هر لحظه بايد آماده مرگ باشد، و خود را براى اين سفر آماده سازد.
انسان ها از لحظه مرگشان خبر ندارند و با اين حال در گناه و معصيت و جنايت غرق شده اند، حال اگر از زمان مرگشان اطلاع داشتند، مثلاً مى دانستند كه بيست سال ديگر خواهند مرد، مشخص نبود چه جنايات و معاصى را مرتكب مى شوند؟ براى اين كه دچار غفلت نشويم بايد نامه اعمال خود را پاك نگه داريم، و هر چه زودتر از گناهان و خطاهاى خود توبه كرده، و بار گناهان خود را سبك كنيم.
زمان آغاز قیامت در قرآن
بر طبق آیات قرآن، «زمان آغاز قيامت» در سه جاى قرآن بیان شده، دو مورد آن در آيه 187 سوره اعراف آمده، و مورد ديگر، آيه 42 سوره نازعات است، كه می فرماید: «يَسْئَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْسَاهَا * فِيمَ أَنْتَ مِنْ ذِكْرَاهَا * إِلَى رَبِّكَ مُنتَهَاهَا»؛ (و از تو درباره قيامت مى پرسند كه در چه زمانى واقع مى شود؟ تو را با يادآورى اين سخن چه كار؟! نهايت آن به سوى پروردگار توست. [و هيچ كس جز خدا از زمانش آگاه نيست]).(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.