پاسخ اجمالی:
در منابع حديث شيعه و اهل تسنن روايات فراوانى هم درباره اصل وقوع اين معجزه و هم درباره ارتباط آن با آيات ابتدایی سوره «قمر» نقل شده است. محدثان اهل تسنن، حديث شقّ القمر را از راويان زير در كتب خود نقل كردهاند: انس بن مالك، حذيفة بن يمان، عبداللّه بن مسعود، عبداللّه بن عباس، عبداللّه بن عمر، جبير بن مطعم.
پاسخ تفصیلی:
در منابع حديث شيعه و اهل تسنن روايات فراوانى هم درباره اصل وقوع اين معجزه و هم درباره ارتباط آن با آيات ابتدایی سوره «قمر» نقل شده است.
محدثان اهل تسنن، حديث شقّ القمر را از راويان زير در كتب خود نقل كردهاند:
1ـ انس بن مالك
2ـ حذيفة بن يمان
3ـ عبداللّه بن مسعود
4ـ عبداللّه بن عمر
5ـ عبداللّه بن عباس
6ـ جبير بن مطعم
«بخارى» محدث معروف اهل سنت در كتاب خود كه معتبرترين منابع حديث آنان محسوب مىشود اين حادثه را از «انس» و «ابن عباس» نقل مىكند.
احمد حنبل يكى از ائمه چهارگانه تسنن نيز آن را از «انس» و «عبداللّه بن مسعود» نقل نموده است و عده ديگر از دانشمندانِ آنها در كتب خود به نقل اين حديث پرداختهاند.
در منابع حديث شيعه نيز در بحارالانوار (در جلد ششم، باب المعجزات السماوى) و در بسياري از كتب ديگر، احاديث متعددى در اين زمينه نقل شده است. خلاصه اگر دعوى تواتر در اين حديث نشود لااقل از احاديث مشهور ميان شيعه و اهل سنت است.
مىگويند: «حذيفه» اين حديث را در حضور جمع كثيرى در مسجد مدائن نقل كرد و هيچ كس بر او ايراد نگرفت با اين كه بسيارى از آنها عصر پيامبر خدا(صلی الله عليه و آله و سلم) را درك كرده بودند، بعضى اين سكوت را يك نوع «تواتر» تلقى كردهاند؛ اما اين سخن خالى از ايراد نيست.
آنچه از اكثر روايات اين باب بر مىآيد بطور خلاصه چنين است که در آغاز بعثت پيامبر اكرم(صلی الله عليه و آله و سلم) و به درخواست مشركان اين معجزه به وقوع پيوست، به طوری که با يك نيروى مرموز ماه به دو قسمت گرديد و دوباره به حال اول بازگشت.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.