پاسخ اجمالی:
در كرات منظومه شمسى، مناظر شگفت انگيز فراوانى وجود دارد كه شبحى از آن در پشت تلسكوبهاى عظيم امروزي به چشم مىخورد که كانالهاى منظم و عجيب كره مريخ، حلقههاى زيبا و درخشان زحل و قيافه مرموز زهره از آن جملهاند. از هر سيصد ستاره موجود در كهكشان ما، يك ستاره با جرمى بزرگتر از دو برابر خورشيد مىباشد و مجموع اختران كهكشان را سى هزار ميليون ستاره تخمين زدهاند. توده كهكشان «شجاع» در هر ثانيه! شصت هزار كيلومتر از ما دور مىشود و همه اينها بخشي از راهيابي علم به عظمت و بزرگي عالم است.
پاسخ تفصیلی:
براي پاسخ به اين سؤال، گوشه بسيار كوچكى از آنچه اكتشافات دانشمندان امروز درباره عظمت آسمانها مى گويد به عنوان نمونه اشاره كنيم؛ علم امروز مىگويد:
1- خانواده منظومه شمسى ما تا آنجا كه مىدانيم از يك مركز (خورشيد) و 9 سياره و 31 قمر كه به دور سيارات آن در گردشند تشكيل يافته، با اين كه كره مسكونى ما جزو اين خانواده است و بر اثر نزديكى به ساير سيارات و اقمار اين خانواده امكانات فراوانى براى مطالعه درباره آنها داريم؛ ولى باز اطلاعات ما درباره ساير اعضاى خانواده منظومه شمسى بسيار ناچيز است زيرا همين خانواده به اصطلاح كوچك و فقير آسمانى به قدرى بزرگ است كه اگر فى المثل بخواهيم با همان وسائلى كه در سالهاى اخير يك ايستگاه فرستنده را سالم در ماه فرود آورد (و تقريبا سه شبانه روز در راه بود) به دورترين عضو اين خانواده «سياره پلوتون» سرى بزنيم و به اصطلاح صله رحمى بجا آوريم، 250 سال! وقت لازم است كه اين سركشى دوستانه و صله رحم انجام پذيرد و تصديق مىكنيد به زحمتش نميارزد، مگر اين كه پيشرفت علم، وسائل سريعتر و مجهزترى در اختيار ما بگذارد.
در كرات منظومه شمسى مسلماً مناظر شگفتانگيز فراوانى است كه شبحى از آن در پشت تلسكوبهاى عظيم امروز به چشم ما مىخورد؛ كانالهاى منظم و عجيب كره مريخ، حلقههاى زيبا و درخشان و خيالانگيز زحل و قيافه مرموز زهره كه هميشه در پشت ابرهاى ضخيم و انبوهى پوشيده شده است، همه از اين مناظر مسحور كننده است.
به احتمال قوى در بعضى از اين كرات، موجودات زندهاى وجود دارد و حتى احتمال مىرود در پارهاي از آنها موجودهاى زندهاى باشند با تمدنى عاليتر و افكارى درخشانتر از مردم كره زمين كه بر كم فكرى و كودنى ما تأسف بخورند! ولى متأسفانه هنوز اطلاعات دقيقى در اين زمينهها در دست نداريم! حتى اطلاعات ما از همسايه ديوار به ديوارمان «كره مريخ و زهره» بسيار ناچيز و اسف انگيز است.
2- «خورشيد» آن طور كه به نظر مىرسد يك گوى درخشان نيست؛ بلكه كره عظيمى است كه يك ميليون و سيصد هزار مرتبه از زمين بزرگتر مىباشد. درجه حرارت در سطح خورشيد در حدود شش هزار درجه و در مركز آن از يك ميليون درجه هم تجاوز مىكند و با وجود همه اينها خورشيد يكى از ستارگان كوچك يا متوسط عالم بالاست و كراتى در آسمان وجود دارد كه هزاران مرتبه از خورشيد ما بزرگتر و پرنورترند؛ ولى چون از ما فوقالعاده دورند به صورت يك ستاره معمولى «يا يك ميخ درخشان!» خودنمائى مىكنند!
جالب توجه اين كه طبق تحقيقات اخير دانشمندان از هر سيصد ستاره كه در «كهكشان ما» وجود دارد يك ستاره با جرمى بزرگتر از دو برابر خورشيد مىباشد و با در نظر گرفتن اين كه مجموع اختران كهكشان را سى هزار ميليون ستاره تخمين زدهاند ثابت مىشود تنها در همين كهكشان ما، 150 ميليون ستاره بزرگتر از خورشيد وجود دارد!(1)
3- نكته ديگرى از عظمت جهان بالا اين كه همانطور كه گفتيم طبق تحقيقات دانشمندان فلكى امروز جهان با سرعت عجيبى در حال گسترش است. مثلا توده كهكشان «شجاع» در هر ثانيه! شصت هزار كيلومتر از ما دور مى شود، يعنى تنها در نيم ساعت كه شما مشغول مطالعه اين صفحات هستيد، اين كهكشان بيش از يكصد ميليون كيلومتر از ما فاصله گرفته است.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.