پاسخ اجمالی:
يكى از مباحث مهم، مشروعيّت و چگونگى تأديب كودكان و نوجوانان در حوزه تعليم و تربيت است. آنچه كه نقش بسزايى در ساختار شخصيّتى آنان در آينده دارد، بلكه مى تواند عامل رشد، تعالى و تكامل آنان، يا سبب سقوط و انحطاط و تنزلّ شان گردد. محورهای چهار گانه بحث عبارتند از: 1- مشروعيّت تأديب كودكان و نوجوانان. 2- مقدار و چگونگى تأديب. 3- مجرى تأديب كودكان و نوجوانان. 4- چه کسی ضامن نقص عضو یا جراحات عارض شده در تادیب کودک است؟
پاسخ تفصیلی:
يكى از مباحث مهم، مخصوصاً در عصر و زمان ما، بحث مشروعيّت و چگونگى تأديب كودكان و نوجوانان در حوزه تعليم و تربيت است. آنچه كه نقش بسزايى در ساختار شخصيّتى آنان در آينده دارد، بلكه مى تواند عامل رشد، تعالى و تكامل آنان، يا سبب سقوط و انحطاط و تنزلّ شان گردد. بدين جهت بحث پيرامون اين مسأله از اهميّت خاصّى برخوردار است، و لهذا شايسته است بحث مستوفى و كاملى در جهات مختلف آن داشته باشيم.
محورهاى چهارگانه بحث
اگر بخواهيم همه ابعاد اين مسأله روشن شود، لازم است در چهار محور بحث كنيم:
1ـ مشروعيّت تأديب كودكان و نوجوانان به يكى از سه منظور:
الف) بازداشتن آنان از كارهاى خلاف، مثل سرقت، نسبت هاى ناروا، و اعمال خلاف ديگر. ب) وادار كردن آنان به انجام واجبات، همان گونه كه در برخى روايات در مورد نماز ديده مى شود (آنجا كه تذكّرات شفاهى مكرّر و تشويق ها سودمند نيفتد). ج) كوتاهى و تنبلى در فراگيرى علوم و ساير وظايف ضرورى زندگى، كه گاه نياز به تنبيه و تأديب دارد.
2ـ مقدار و چگونگى تأديب.
3ـ مجرى تأديب كودكان و نوجوانان كيست؟ چه كسى حقّ تأديب آنان را دارد؟
4ـ اگر كودك تحت تأديب با خطر يا نقص عضو مواجه گردد، يا جراحتى عارض وى گردد، چه كسى ضامن خواهد بود؟(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.