پاسخ اجمالی:
ثواب تلاوت هر آيه اى از قران بهتر است از آنچه زير عرش تا زمين است. هم چنين قرائت قرآن، سبب كفّاره گناهان و پوششى براى آتش و امانى از عذاب جهنم است. باكرامتترين افراد بعد از انبياء و علماء، حاملين قرآن هستند؛ چراكه آنها مانند انبيا از دنيا خارج مي شوند و با انبيا از قبرهايشان محشور مي شوند و ثوابي مانند ثواب انبيا دريافت مي كنند.
پاسخ تفصیلی:
روایات زیادی درباره فضيلت قرائت قرآن نقل شده است، به عنوان نمونه:
قَالَ النَّبِىُّ(صلى الله عليه وآله): «... وَ لِتَالِى آيَةٍ مِنْ كِتابِ اللّهِ خَيرٌ مِنْ تَحْتِ العَرشِ اِلَى تُخُومِ السُّفلَى»(1)؛ (براى تلاوت كننده، آيه اى از قرآن ارزش و ثوابى بهتر از آنچه زير عرش تا زمين است موجود است)؛ يعنى ثواب آن بهتر است از آنچه بين عرش و طبقات پائين است.
وَ قَالَ النَّبِىُّ(صلى الله عليه وآله): «... وَ يَدفَعُ عَن تَالِى القُرآنِ بَلوَى الآخِرَةِ»(2)؛ (... و دفع مى شود از تلاوت كننده قرآن بلاى آخرت و گرفتار شدن در آن).
در روايتى ديگر پيامبر(صلى الله عليه وآله) خطاب به سلمان مى فرمايد: «اى سلمان! بر تو است خواندن قرآن؛ زيرا قرائت آن كفّاره گناهان و پوششى براى آتش و امانى از عذاب است... مؤمن زمانى كه قرآن مى خواند خداوند با نظر رحمت به او مى نگرد».(3)
در روايتى ديگر خطاب به او مي فرمايد: «اى سلمان، مؤمن زمانى كه قرائت قرآن كند خداوند درهاى رحمت را به روى او مي گشايد... و بعد از تعلّم علم چيزي محبوب تر از قرائت قرآن در نزد خداوند نيست، و با كرامت ترين [انسانها] بعد از انبياء در نزد خداوند علماء هستند، و بعد از آنها حاملين قرآن، مثل خارج شدن انبياء از دنيا خارج مى شوند، و با انبياء از قبرهايشان محشور مى شوند و با آنها از صراط مى گذرند، و ثوابى مثل ثواب انبياء دريافت مى كنند، پس خوشا به حال طالب علم و حامل قرآن از كرامت و شرافتى كه نزد خدا براى آنها آماده شده است».(4)،(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.