پاسخ اجمالی:
مراكز ديني و مساجد و نماز جمعه و جماعات را بايد حفظ كرد و از اين فيض بزرگ محروم نبود. حضرت علي(ع) در تمثيلي به اين سوال چنين پاسخ مي دهند: «همان طور كه يك گوسفند جا مانده از گله، تحت سرپرستي شبان نيست و طعمه گرگ مي شود، كسي كه جامعه او را رها كرده نيز مانند گوسفندي است كه از رمه جدا شده است». فاصله گرفتن از امت اسلامي و جامعه مسلمين مخاطره آميز است و بودن در كنار جمع بركاتي را براي فرد به ارمغان مي آورد.
پاسخ تفصیلی:
مراكز ديني و مساجد و نماز جمعه و جماعات را بايد حفظ كرد و از اين فيض بزرگ محروم نبود. حضرت علي(عليه السلام) مي فرمايد: «الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّيْطَانِ كَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْب»(1) همان طور كه يك گوسفند مانده از رمه، تحت سرپرستي شبان نيست و طعمه گرگ مي شود، كسي كه جامعه را رها كرده نيز مانند گوسفندي است كه رمه را رها كرده باشد.
مرد نابينايي حضور پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) عرض كرد: من گاهي راهنما دارم كه مرا به مسجد مي آورد؛ گاهي هم راهنمايي كه دست مرا بگيرد ندارم. چه كنم؟ فرمود: بين مسجد تا منزل خود طناب يا نخي قرار بده كه دست به آن بگيري و به جماعت حاضر شوي.(2) حضرت به نابينا مي فرمايد: به هر وسيله كه هست خودت را به مسجد برسان. فاصله گرفتن از امت اسلامي و جامعه مسلمين مخاطره آميز است و بودن در جمع آنان بركاتي به همراه دارد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.