پاسخ اجمالی:
«اعتكاف» مانند ديگر عبادات شرايطي دارد. یکی اینکه بايد در مسجدي انجام شود كه مصلاي توده مسلمانان است؛ يعني مسجد جامع يا اعظم و مسجدي كه در شهر جزو بزرگترين مسجدها است و جماعت هاي رسمي در آن اقامه مي شود. بنابراين، مسجد بودن خود مزيت است و اقامه نمازجمعه يا جماعت در آن، مزيتي ديگر. نكته مهم دیگر اینست كه عبادتی مانند «روزه» که خود از اركان مهم دين و از مباني مهم و اصيل اسلام است، شرط اعتكاف قرار گرفته است. یعنی همانگونه كه نماز بدون طهارت تحقق نمي يابد، اعتكاف هم بدون روزه صحيح نيست.
پاسخ تفصیلی:
اعتكاف مانند ديگر عبادات شرايطي دارد. یکی اینکه بايد در مسجدي انجام شود كه مصلاي توده مسلمانان است؛ يعني مسجد جامع يا اعظم و مسجدي كه در شهر جزو بزرگترين مسجدها است و جماعت هاي رسمي در آن اقامه مي شود. بنابراين، مسجد بودن خود مزيت است و اقامه نمازجمعه يا جماعت در آن، مزيّتي ديگر. انعقاد اعتكاف در مسجد متروك و مهجور صحيح نيست. البته عده اي اعتكاف را به خصوص مسجدالحرام و مسجدالنّبي(صلي الله عليه و آله و سلم) يا مساجد چهارگانه اختصاص داده اند، که بايد سخن آنان را بر افضليت حمل كرد و نه تعيّن.
نكته مهم دیگر اینست كه عبادتی مانند «روزه» که خود از اركان مهم دين و از مباني مهم و اصيل اسلام است «بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَايَة»(1) شرط اعتكاف قرار گرفته است. ارزش اعتكاف به حدي است كه يكي از برجسته ترين اركان دين، شرط آن قرار مي گيرد! همانگونه كه نماز بدون طهارت تحقق نمي يابد: «لَا صَلَاةَ إِلَّا بِطَهُور»(2) اعتكاف هم بدون روزه صحيح نيست: «لَااعْتِكَافَ إِلَّا بِصَوْم»(3) و اين از سخنان بلند ائمه اطهار(عليهم السلام) است.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.