پاسخ اجمالی:
از امام صادق(ع) نقل شده كه، اگر كسي در روز گرمي روزه بگيرد و تشنه شود، خداوند هزار فرشته را موكّل مي كند تا چهره او را مسح كنند و تا هنگام افطار به او بشارت دهند و هنگام افطار خدا مي فرمايد: «عجب معطري و چه بوي خوبي داري! فرشتگانِ من شاهد باشيد كه من او را آمرزيدم». باطنِ روزه، انسان را به آنجا مي رساند كه مخاطب خدا قرار مي گيرد، اگر تاكنون مي گفت «يا الله» از آن به بعد، خداوند مي فرمايد: «يا عبدى».
پاسخ تفصیلی:
از امام صادق(سلام الله عليه) نقل شده است كه فرمود: «أَوْحَى اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى إِلَى مُوسَى(عَلَيْهِ السَّلَام): مَا يَمْنَعُكَ مِنْ مُنَاجَاتِي؟ فَقَالَ: يَا رَبِّ، أُجِلُّكَ عَنِ الْمُنَاجَاةِ لِخُلُوفِ فَمِ الصَّائِمِ، فَأَوْحَى اللَّهُ(عَزَّ وَ جَلَّ) إِلَيْهِ: يَا مُوسى، لَخُلُوفُ فَمِ الصَّائِمِ أَطْيَبُ عِنْدِي مِنْ رِيحِ الْمِسْك»(1)؛ (خداوند به حضرت موسي وحي فرستاد كه چرا با من مناجات نمي كني؟ عرض كرد: خدايا روزه دارم و در حال روزه، دهان معطر نيست. خداوند فرمود: اي موسي! بوي دهان روزه دار پيش من از مُشك خوشبوتر است).
انسان مگر نمي خواهد در آن عالم مُطيّب و معطّر باشد، آنجا كه ديگر سخن از آهو و نافه آهو نيست كه عطري داشته باشد. آنجا روزه است كه انسان را معطّر مي كند. باطن روزه به صورت عطر ظهور مي كند، آن هم در سطح بدن و اما مافوق آن را خداي سبحان مي داند كه چيست.
از امام صادق(سلام الله عليه) نقل شده كه، اگر كسي در روز گرمي روزه بگيرد و تشنه شود، خداي سبحان هزار فرشته را موكّل مي كند تا چهره او را مسح كنند و تا هنگام افطار به او بشارت دهند و هنگام افطار خداوند(عزّوجلّ) مي فرمايد: «مَا أَطْيَبَ رِيحَكَ وَ رَوْحَكَ! مَلَائِكَتِي اشْهَدُوا أَنِّي قَدْ غَفَرْتُ لَه»(2)؛ (عجب معطري و چه بوي خوبي داري! فرشتگانِ من شاهد باشيد كه من او را آمرزيدم).
باطنِ روزه، انسان را به آنجا مي رساند كه مخاطب خدا قرار مي گيرد، اگر تاكنون مي گفت «يا الله» از آن به بعد، خداوند مي فرمايد: «يا عبدى». اگر خداوند سبحان چيزي را به عظمت بستايد، ديگر نمي شود آن را به نافه آهو تشبيه كرد. «فإنَّ المِسْكَ بَعْضُ دَمِ الغَزَال»؛ (مشك، برگرفته از خون غزال است)، با عطري كه خداي سبحان از آن تعريف مي كند قابل قياس نيست.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.