پاسخ اجمالی:
«علم»، ثمره «صبر» است. خداوند وقتی در مورد نشانه ها و آیات خود صحبت می کند می فرماید: «در آنها نشانه هائى است براى هر صبركننده و شكرگزار». اسرار آفرینش همگی آیات الهی می باشند و علم به آنها نياز به صبر دارد. همه علماء چه علمای مذهبی یا غیر آنها برای اینکه به یک نکته علمی برسند صبر پیشه کرده اند.
پاسخ تفصیلی:
علم و دانش آموختن، ثمره «صبر» است، خداوند در قرآن بعد از اينكه از نشانه هاى خود خبر مى دهد مى فرمايد: «إِنَّ فِى ذَلِكَ لآيَاتٍ لِّكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»(1)؛ (همانا در آنها نشانه هائى است براى هر صبركننده و شكرگزارى).
اسرار آفرينش، آيات خداوند است و علم به آنها نياز به صبر دارد، آن هم صبر بسيار؛ زيرا «صبّار» صيغه مبالغه است. كشف آثار هستى و عبرت گرفتن از آنها نياز به صبر دارد. يكى از دانشمندان خارجى 20 سال زحمت كشيد تا كتابي درباره مورچگان بنويسد.
درباره نيوتن گفته اند: وقتى سيب از درخت به زمين افتاد، تا موقعي كه علم به نيروى جاذبه زمين پيدا كرد، مدت 5 سال طول كشيد؛ يعنى درباره همين حادثه ساده 5 سال با صبر و حوصله مطالعه كرد!
براى يادگرفتن صبر و استقامت، بايد شرح حال علماء مطالعه شود، چه علماى مذهبى و چه غيرمذهبى، هر كس به جائى رسيد چه در مسير توحيد و چه در غير اين مسير، بدون صبر نرسيد. اميدواريم خداوند ما را در علم آموزى در مسير خود «صبّار» و «شكور» قرار دهد.(2)،(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.