پاسخ اجمالی:
«قَصَص» (بر وزن قفس) به معناى جستجو كردن از آثار چيزى است؛ و داستان را از اين جهت «قِصّه» گويند كه در آن پى گيرى از اخبار و حوادث گوناگون مى شود. بنابراين «قصّه» از نظر ريشه لغت به معناى جستجو از اشياء است. به هر چيزى كه پشت سر هم قرار مى گيرد نيز قصص گفته مى شود.
پاسخ تفصیلی:
واژه «قَصَص» در آیات مختلفی بکار رفته، از جمله در آیه 176 سوره اعراف می خوانیم: «فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعلّهُم يَتَفكَّروُن» ؛ (اين داستانها را [براى آنها] بازگو كن شايد بينديشند [و بيدار شوند])، همچنین در آیه 3 سوره یوسف می خوانیم: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيكَ احَسنَ القَصَصِ بما أَوْحَيْنا الَيْكَ هَذا الْقُرآنَ» ؛ (ما بهترين سرگذشت ها را از طريق وحى كردن اين قرآن براى تو بازگو مى كنيم).
«قَصَص» (بر وزن قفس) به معناى جستجو كردن می باشد و از آثار چيزى است(1) و «قصّه» را از اين جهت قصّه گويند كه در آن پى گيرى از اخبار و حوادث گوناگون مى شود. بنابراين «قصّه» تنها به معناى داستان نيست؛ بلكه از نظر ريشه لغت به معناى جستجو از اشياء است. و به هر چيزى كه پشت سر هم قرار مى گيرد نيز قصص گفته مى شود. به قيچى از اين نظر «مِقَصّ» گفته مى شود كه موها را پشت سر هم مى چيند، و «قُصّه» (بر وزن غصّه) به معناى مجموعه موهاى پيش سر است.(2)،(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.