پاسخ اجمالی:
بسیاری از علماى سنی این حدیث را معتبر دانسته اند، مانند: احمد بن حنبل که آن را به سند صحیح در مسند خود نقل کرده و... . همچنین بخارى و مسلم-به تصریح خودشان- بسیاری از احادیث را از خوف طولانى شدن کتابشان نقل نکرده اند، نه ضعف سند. و اصولا این که بخارى و مسلم این حدیث و بسیاری از احادیث صحیح دیگر را نقل نکرده اند به جهت آن است که با رأى و عقیده آن دو در خلافت سازگارى نداشته. آن ها مى ترسند که این گونه روایات مستمسکى براى شیعه و بر ضدّ آن ها شود.
پاسخ تفصیلی:
شیخ سلیم البشرى مى گوید: «عامه براى سند این حدیث اعتبارى قائل نیستند، و از طرفى دیگر بخارى و مسلم آن را نقل نکرده اند».(1)
در پاسخ او باید گفت:
اولا: عده ى زيادي از علماى شيعه و اهل سنت حدیث «یوم الدار» را معتبر دانسته و برخى نیز آن را ارسال مسلّم کرده اند.(2) احمد بن حنبل نیز آن را به سند صحیح در مسند خود نقل کرده است.(3)
ثانیا: به تصریح بخارى و مسلم چه بسیار از احادیثى که به جهت خوف طولانى شدن کتابشان نقل نکرده اند، و این طور نیست که هر چه حدیث صحیح السند باشد آن را نقل کرده باشند. این مطلب نه تنها مورد اتفاق اهل سنت است بلکه خود شیخین نیز به آن اشاره کرده اند.(4)
ثالثاً: این که بخارى و مسلم این حدیث را نقل نکرده اند به جهت آن است که با رأى و عقیده آن دو در خلافت سازگارى نداشته است. و همین سبب اساسى در اعراض از نقل بسیارى از احادیث است. آن ها مى ترسند که این گونه روایات مستمسکى براى شیعه و بر ضدّ آن ها شود و لذا با وجود علم به آن ها، کتمان نموده اند. و کسى که سیره بخارى را در مقابل امیرالمؤمنین و سایر اهل بیت(علیهم السلام) بداند که چگونه قلم او هنگام رسیدن به فضایل اهل بیت خشک شده یا مى شکند، هرگز از عدم نقل این حدیث و امثال آن تعجب نمى کند.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.