پاسخ اجمالی:
با مراجعه به روایات فریقین پى مى بریم که تأکید فراوانى بر موضوع امامت شخص برتر شده است. به طور مثال روایات متعددی از پیامبر(ص) در منابع اهل سنت به چشم می خورد که در آنها گماشته شدن فردی بر جماعتی که در آن جماعت شخص برتری وجود دارد، خیانت یا فریب دانسته شده است.
احمد بن حنبل به سند خود از ابن عباس روایت کرده که گفت: «هرکس فردى را سرپرست جماعتى قرار دهد در حالى که مى داند در میان آنان کسى وجود دارد که بیشتر مورد رضاى خداوند است، به خدا و رسول او و مؤمنین خیانت کرده است».
پاسخ تفصیلی:
با مراجعه به روایات فریقین پى مى بریم که تأکید فراوانى بر موضوع امامت شخص برتر شده است.
الف) روایات عامه
1 ـ پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فرمود: «هر کس شخصى را بر ده نفر بگمارد در حالى که مى داند در میان آن ده نفر، برتر از او وجود دارد، خدا و رسول و آن جماعت مسلمانان را فریب داده است.»(1)
2 ـ احمد بن حنبل به سند خود از ابن عباس روایت کرده که گفت: «هرکس فردى را سرپرست جماعتى قرار دهد در حالى که مى داند در میان آنان کسى وجود دارد که بیشتر مورد رضاى خداوند است، به خدا و رسول او و مؤمنین خیانت کرده است.»(2)
3 ـ باقلانى در حدیثى از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که فرمود: «افضل مردم باید امامت را بر عهده گیرد.»(3)
ب) روایات اهل بیت(علیهم السلام)
امام رضا(علیه السلام) در حدیثى طولانى مى فرماید: «إنّ الأنبیآء و الأئمة یوفّقهم اللّه و یؤتیهم من مخزون علمه و حکمه ما لا یؤتیه غیرهم فیکون علمهم فوق کّل علم أهل زمانهم فى قوله ـ عزوجل ـ أَ فَمَنْ یَهْدی إِلَى الْحَقِّ...»(4)؛ (همانا پیامبران و پیشوایان را خداوند موفق مى گرداند و آنان را از علم و حکمت هاى مخزونش به مقدارى عطا مى کند که به دیگران عطا نمى کند، پس علم آنان فوق علم اهل زمانشان است. این مطلب در قول خداوند ـ عزّ وجلّ ـ «أَ فَمَنْ یَهْدی إِلَى الْحَقِّ...» اشاره شده است....).
امام باقر(علیه السلام) فرمودند: «جَعَلَهُمُ اللّهُ عَزَّوَجلَّ اَرکانَ الاَْرضِ أنْ تَمیدَ بِأَهْلِها وَ عُمُدَ الاِسْلامِ وَ رابِطَةً عَلى سَبیل هُداهُ....»(5)؛ (خداوند عزوجل ائمه را ارکان زمین قرار داد تا اینکه مردم دچار اظطراب نباشند و آنها را ستونهاى اسلام و وسیله هدایت مردم به راه خویش قرار داد که هیچ هدایت شده اى بدون هدایت آنها هدایت نمى شود).(6)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.