پاسخ اجمالی:
محمدرضا به دستور آمریکا، آنقدر به بهائیان میدان داد که سلطنت عریض و طویل پهلوى، ملعبه ای در دست بهائیان شد. فردوست مى نویسد: «بهایى ها با وجود دکتر «ایادى» در رأس مشاغل مهم قرار گرفتند؛ هیچ بهایى بى کاری وجود نداشت و تعدادشان به سه برابر رسید... ایادى جاسوس بزرگ غرب و مطّلع ترین منبع اطّلاعاتى سرویس هاى آمریکا و انگلیس در دربار بود که نفوذش با نفوذ محمدرضا مساوى بود و نخست وزیران و رؤساى ستاد ارتش و کلّیه مقامات مملکتى دستوراتش را اجرا مى کردند و در همه مسافرت ها همراه شاه بود...».
پاسخ تفصیلی:
همه اهل اطلاع با انصاف مى دانند که خاندان پهلوى، رضاخان و پسرش هر دو دست نشانده و غلام حلقه به گوش بیگانگان بودند؛ اوّلى دست نشانده انگلیس بود، و دوّمى دست نشانده آمریکا.
از نشانه هاى بارز دست نشاندگى محمدرضا پهلوى از آمریکا، این که به دستور آمریکا، به بهائیان در ایران، میدان و پرو بال داد، کار به جایى رسید که سلطنت عریض و طویل پهلوى، ملعبه دست بهائیان، و محل تاخت و تاز آنها شد، توضیح این که:
ارتشبد سابق، حسین فردوست که از نزدیک ترین مشاوران و دوستان محمدرضا پهلوى بود، در کتاب خود، "ظهور و سقوط سلطنت پهلوى"، پس از ذکر بیمارى روانى على رضا پهلوى و برادرش محمدرضا پهلوى، به بیان راه یافتن دکتر "ایادى بهایى"، به دربار پرداخته و مى نویسد: «احتمالا در دورانى که محمدرضا با همسرش فوزیه قهر بود، یا بعد از طلاق او، دکتر "ایادى" سرهنگ ارتش بود، روزى محمد رضا به شدّت ابراز ترس از میکرب مى کرد، على رضا پهلوى اجازه خواست که پزشکى بیاورد تا او را معاینه کند، او اجازه داد. على رضا دکتر "عبدالکریم ایادى" را براى اوّلین بار براى معاینه محمدرضا، به بالین او آورد...» (1)
کم کم دیدار محمدرضا با "ایادى" از هر هفته، سه روز انجام مى شد. "ایادى" فردى کلاّش و حقّه باز بود. کار به جایى رسید که دیدار او با محمدرضا، به هر روز و شب تبدیل گردید، "ایادى" صبح ها قبل از بیدارى محمدرضا، در کاخ حاضر بود، و شَب ها نیز تا هنگام خواب محمدرضا، حضور داشت.
دکتر "ایادى" به تدریج از با نفوذترین افراد در دربار گردید. فعّال ما یشاء شده بود؛ خود به عنوان رییس "اتکا" ارتش و نیروهاى انتظامى شده بود. بسیارى از کارها به امضاى او نیاز داشت. من یک بار شغل هاى او را کنترل کردم، به 80 رسید، به محمّدرضا گزارش نمودم، محمدرضا در حضور من به او اعتراض کرد که 80 شغل را براى چه مى خواهى؟ او با شوخى جواب داد: «مى خواهم شغل هایم را به 100 برسانم.»
"ایادى" که خود بهایى بود، هرچه توانست وزراى بهایى را وارد کابینه کرد، "هویدا"ی بهایى سیزده سال نخست وزیر کشور شد. این وزراء بدون اجازه ی "ایادى" حق هیچ گونه کارى را نداشتند. مى توان در این باره کتابى نوشت که آیا در این مملکت، "ایادى" سلطنت مى کرد یا محمدرضا؟
ارتشبد سابق فردوست مى افزاید: «بهایى ها با وجود دکتر "ایادى" در رأس مشاغل مهم قرار گرفتند، و در ایران بهایى بى کار وجود نداشت. در دوران "ایادى"، تعداد بهائیان به سه برابر رسید. یک بار حرکت مردم علیه بهایى ها اوج گرفت و سخنرانى هاى فلسفى (واعظ مشهور) سبب شد قسمتى از حظیرة القدس (معبد) آنها در تهران خراب گردد، بر اثر این حرکت، تعدادى از بهائیان از ایران رفتند، "ایادى" نیز به دستور محمدرضا، نُه ماه به ایتالیا رفت، ولى این حرکت دنبال نشد....
"ایادى" جاسوس بزرگ غرب، مطّلع ترین منبع اطّلاعاتى سرویس هاى آمریکا و انگلیس در دربار و کشور بود، و نفوذ او با نفوذ محمدرضا مساوى بود؛ نخست وزیران، به خصوص "هویدا"، رؤساى ستاد ارتش، و کلّیه مقامات مملکتى اعم از وزیر و نماینده مجلس، دستوراتش را اجرا مى کردند، او در کلیّه مسافرت هاى خارج، همراه محمدرضا بود، و طبیعى است که مورد علاقه برخى کشورهاى ذى نفع (استعمارى) در رابطه با ایران بوده است؛ سرانجام او در سال 1357 ش، کمى قبل از پیروزى انقلاب اسلامى، ایران را ترک کرد. (2)
عجیب این که دامنه تلاش دکتر "ایادى" براى گسترش بهائیّت، به خارج از کشور نیز رسیده بود. یکى از دانشمندان مى نویسد: در سال هاى 1328 تا 1346 براى امر تبلیغ، به کویت رفت وآمد داشتم، در آنجا مى گفتند: «شخصى ایرانى به نام سلمان پور که بهایى است، در کویت شغل بسیار مهم دارد، آن هم شغل کلیدى، که دولت کویت چنین پستى را، حتّى به ایرانیان اتباع خود که چند پشت هم در کویت بوده اند، نداده است».
یکى از نمایندگان مجلس کویت، نقل کرد: وقتى که شاه به کویت آمد، دکتر "ایادى" همراهش بود، ما درباره ی روابط خارجى با شاه صحبت مى کردیم، که لازم است ایران در کویت، نقش مهمترى داشته باشد، او گفت: «شما هر کارى دارید به سلمان پورایرانى (بهایى) مراجعه کنید».
دولت کویت نیز با آن همه تعصّب منفى که نسبت به عجم ها داشت، نه تنها به سلمان پورکارى نداشت، بلکه دست او را به طور گسترده بازگذاشته بود. (3)، (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.