پاسخ اجمالی:
در احادیث، به تشکیل مجالس اهل بیت(ع) و عزاداری برای آنها توصیه شده است. امام صادق(ع) به «فضیل» فرمود: «آیا تشکیل مجلس مى دهید و با یکدیگر پیرامون معارف دینى و فضایل اهل بیت(ع) گفتگو مى کنید؟» فضیل گفت: آرى. امام(ع) فرمود: «چنین مجالسى را دوست مى دارم. مکتب ما را زنده نگه دارید؛ خداوند رحمت کند کسى را که مکتب ما را احیا کند». سپس امام(ع) ادامه داد: «هر کس که (مصائب) ما را یادآورد و یا نزد او از ما یادى شود و اشک از دیدگانش سرازیر گردد، هر چند اندک باشد، خداوند گناهانش را بیامرزد».
پاسخ تفصیلی:
تشکیل مجالس سوگوارى و محافل عزادارى براى ابى عبداللّه الحسین(علیه السلام) از شیوه هاى معمول اقامه عزاست؛ علاقمندان به مکتب حسینى با برپایى چنین مجالسى، از اهداف عالى و ارزشمند قیام امام حسین(علیه السلام) آگاه مى شوند و بر مصائب آن حضرت و یارانش اشک مى ریزند و این مجالس همواره وسیله مهمّى براى بیدارى و آگاهى توده هاى مردم بوده است.
امام صادق(علیه السلام) به یکى از یارانش به نام «فضیل» فرمود: آیا تشکیل مجلس مى دهید و با یکدیگر (پیرامون معارف دینى و فضایل اهل بیت(علیهم السلام)) گفتگو مى کنید؟
فضیل پاسخ داد: آرى.
امام(علیه السلام) فرمود: «إِنَّ تِلْکَ المَجالِسَ أُحِبُّها، فَأَحْیُوا أَمْرَنا، فَرَحِمَ اللهُ مَنْ أَحْیا أَمْرَنا»؛ (چنین مجالسى را دوست مى دارم. مکتب ما را زنده نگه دارید؛ خداوند رحمت کند کسى را که مکتب ما را احیا کند).
سپس امام(علیه السلام) ادامه داد: «هر کس که (مصائب) ما را یادآورد و یا نزد او از ما یادى شود و اشک از دیدگانش سرازیر گردد، هر چند اندک باشد، خداوند گناهانش را بیامرزد».(1)، (2)ضمن اینکه در مجالس عزاداری بیان احکام و معارف اسلامی نیز می شود که مورد تاکید اهل بیت(علیهم السلام) می باشد.
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.